Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Friday, 19 June 2015 18:56

Smijt Tsipras in de Egeïsche Zee. Of beter nog: in de gevangenis

Written by 

Tsipras en de communisten van SYRIZA willen de eenheid van de westerse defensie in het gedrang brengen door aan te kloppen bij Poetin om zo een oplossing te forceren voor de financiële problemen van Griekenland. Los van het feit dat Griekenland nooit tot de eurozone toegelaten had mogen worden (de reden waarom de huidige economische en financiële problemen zich zo extreem manifesteren in dat land) zorgt het bezoek van de Griekse neo-communistenkliek dezer dagen aan Rusland voor een enorm veiligheidsprobleem voor ons land en voor Europa.

De communisten die overal in Europa (ook in ons land) de Europese eenheidsstaat verdedigen (waardoor de nationale economie werd overgenomen door een externe Europese elite) weten zeer goed dat wat nu gebeurt aan economische maatregelen in Griekenland (maar ook in ons land) inherent het gevolg is van het Europese project. De illusie verspreiden dat men de Unie een sociaal gelaat kan geven druist dan ook volkomen in tegen de wil van de EU-elite om op globale (wereldwijde) schaal tegen competitieve marktprijzen en lonen te kunnen concurreren met de rest van de wereld.  Het is de ontkenning van de werkelijkheid, iets waar overigens ook rechts-liberale nationalisten zich aan bezondigen met hun suffe euro-kritische geleuter. De Unie moet weg, punt aan de lijn.

Dat politiek een vorm van oorlog is en oorlog een voortzetting van politiek is (cf. Clausewitz) hebben de communisten in Griekenland blijkbaar goed begrepen. Door steun te zoeken bij Rusland proberen de linkse ondermijners immers chaos en angst te creëren bij de westerse elites, hen onder druk te zetten en af te persen. Hun doel is geld los te krijgen voor hun linkse regime van multiculturele chaos, gekoppeld aan de onderdrukking van nationale krachten door de gevangenzetting van tientallen kaderleden van de partij Gouden Dageraad. De nationale krachten, waar Gouden Dageraad de strijdspits van uitmaakt, wordt zo het verzet onmogelijk gemaakt.

De linkse regering speelt ook een gevaarlijk spel met de nationale integriteit van haar land, wat niet wil zeggen dat lidmaatschap van de Europese Unie dat minder zou zijn (maar dat is van een andere orde). Het feit dat Tsipras een alliantie met de Russen zoekt, kan voor Turkije immers aanleiding vormen om Griekenland aan te vallen of minstens de oorlogsdreiging met dat land aan te scherpen. Of Cyprus volledig te annexeren. Turkije kan zich niet permitteren (en de NAVO evenmin) dat achter zijn rug de mogelijkheid ontstaat dat de Zwarte Zee als vrije doorgang voor de Russische vloot wordt opengesteld. Dat zou bij een conflict met China (waar de Russen mogelijk een verbond mee sluiten of reeds in het geheim gesloten hebben, daar zijn ze sterk in, remember Stalin) een enorm militair voordeel betekenen. Dat lijkt plausibel vanwege de gemeenschappelijke belangen van Rusland en China. Op die manier zouden beide landen maritieme toegang tot de rest van Europa krijgen. Een doorgang die bovendien het hele jaar door bruikbaar is, omdat het water daar - in tegenstelling tot de route langs Moermansk - nooit bevriest. Dat kan de NAVO nooit tolereren en het zou een enorme strategische vergissing zijn om zoiets toe te laten.

Ook mag men niet uit het oog verliezen dat Rusland financieel niet bij machte is om Griekenland bij te staan in de schuldencrisis die het vandaag doormaakt, maar China kan dat wel. Het Chinese staatskapitalisme heeft voor miljarden aan handelsoverschotten te investeren en zal dat ook doen, zeker als het daarvoor in ruil maritieme toegang tot de Middellandse en de Zwarte Zee krijgt. Nu reeds bieden Chinese bedrijven geld aan om havenfaciliteiten te kopen in Griekenland. En als men weet dat de VS-vloot een grote basis in Kreta aanhoudt, dan weten de Griekse communisten donders goed dat ze de spanning in de regio opdrijven door met de Russen te gaan flirten. Het is dan ook een enorme gok om de VS uit te dagen door te gaan aanpappen met de Russen. Dat alles om de Amerikanen de Europese Unie onder druk te zetten, zodat ze met nog meer geld over de brug zouden komen. Het is een criminele gok van Tsipras, want het brengt het evenwicht in Europa in gevaar, en wel op een ogenblik dat China (vooralsnog vreedzaam) enorm economisch expandeert (ook op Russische bodem) en de Russen zich met geweld grondgebied proberen toe te eigenen (cf. Oekraïne) en uit te breiden naar het Westen. Dit terwijl dat land zich verder herbewapent met de modernste raketten en ander wapentuig. Het is misdadig dat Tsipras en de communisten van SYRIZA de geopolitieke tegenstellingen proberen uit te buiten, terwijl de geopolitieke spanningen almaar groter worden.

Het is dan ook aan de nationale krachten in Griekenland om de misdadige geopolitieke opbodpolitiek van de communisten te bestrijden en te vernietigen. De belangen die op het spel staan voor de vrijheid van de Grieken, maar ook voor de rest van Europa zijn van een niet te onderschatten belangrijkheid. Een blijvende communistische invloed in Griekenland zou dan ook het breekijzer kunnen zijn dat de westerse militaire alliantie ondermijnt. En vermits de Europese landen er niet in geslaagd zijn om zelf een efficiënt (met kernwapens) ondersteunde afweer en verdediging op te bouwen kunnen de Europese volkeren niet zonder de oude NAVO-alliantie met Amerika. Tenzij wij een kolonie van de Chinezen of de Russen willen worden (en er bestaan zeker mensen die dat wensen in Europa; kijk naar Dewinter van het Vlaams Belang: hij vindt Poetin een toffe peer). Het is dan ook legitiem als de gewapende en militaire krachten van Griekenland zouden ingrijpen, liefst samen met de nationale politieke kracht die Gouden Dageraad nog steeds is in dat land. Met de fratsen van Tsipras is duidelijk aangetoond: de Koude Oorlog is niet alleen terug, hij woedt in alle hevigheid in de coulissen van de internationale machtscenakels. En sommigen misbruiken het als instrument om aan de macht te blijven, zoals SYRIZA in Griekenland.

Maar als onze vrijheid en veiligheid in het gedrang komen, dan moet de burgerlijke democratie wijken. Dat hebben we van links en de neoliberalen geleerd. Vrijheden zijn niet absoluut. En als de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van vereniging (zie de vervolging van Gouden Dageraad in Griekenland) niet absoluut zijn, dan is de vrijheid om onze veiligheid te ondermijnen dat zeker niet. Dus handelen maar, smijt de communisten in de Egeïsche Zee. Of beter: in de cellen waar nu de kameraden van Gouden Dageraad in opgesloten zitten en laat de nationalistische kameraden vrij!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter