Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Wednesday, 24 June 2015 11:31

Wat wij al lang geleden hadden moeten opzeggen,nooit hadden mogen ondertekenen,het verdrag van Dublin.

Written by 

 

 

 

Hongarije schort Europese asielregels op!

De Hongaarse regering heeft dinsdag unilateraal beslist om de zogenaamde Dublinregels op te schorten. Deze hoeksteen van het Europese asielbeleid wordt omwille van ‘de bescherming van Hongaarse belangen’ tijdelijk aan de kast geschoven, aldus een woordvoerder. De Europese Commissie eist uitleg van Boedapest.
‘De boot is vol’, zo verdedigde regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs de beslissing in interviews met de Oostenrijkse krant Die Presse en de Hongaarse site Index. Kovacs wijst erop dat Hongarije sinds begin dit jaar geconfronteerd wordt met een uitzonderlijke toestroom van migranten.

Dublinregels
De Dublinregels organiseren de toewijzing van asielaanvragen in Europa. Als algemene regel geldt dat vluchtelingen asiel moeten aanvragen in het eerste land waarlangs ze de Europese Unie binnenkomen. De Hongaarse regering weigert dus nog langer vluchtelingen terug te nemen die via haar grondgebied de Unie hebben betreden en vervolgens zijn doorgereisd naar andere landen.

Volgens Boedapest arriveren de meeste migranten via de grens met Servië. Op weg naar Duitsland of andere noordelijke landen reizen ze via Servië verder naar Tsjechië en Oostenrijk. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken reageerde dan ook al boos op de Hongaarse beslissing. [ bron: De standaard]

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter