Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Tuesday, 30 June 2015 09:31

Hoe separatisten 'objectieve' bondgenoten kunnen zijn van communisten

Written by 

 

 

Hebzucht Vlaams Nationalisten zal poen opbrengen voor communisten, of hoe een separatistische partij er voor heeft gezorgd dat de unitaire Belgische communisten meer macht (en geld) kunnen krijgen.

Omdat Vlaams Nationalisten (net als de andere burgerlijke partijen) niet vies zijn om in de Belgische vetpotten te graaien, is vandaag een precedent geschapen dat de communisten tot 60% meer dotaties zal opleveren, daarmee de multiculturele maatschappij versterkend en de strijd te...gen islam-immigratie bemoeilijkend.De redenering van het VB-dat het geld nodig is om de Vlaamse strijd te kunnen opvoeren, houdt dus geen steek. Het enige dat de partij met het extra geld schijnt te doen,geld ze van de Belgische staat ontvangen is de luxe feestjes van Dewinter en zijn vriendin financieren (bron: t'Scheld). Je mag er gerust gif op innemen- dat de PVDA- het extra geld dat ze zullen opstrijken zal gebruiken om nationalisten te bestrijden,niet om een kliek aan een leuke leven te helpen. Dat is wat anders dan de enkele euro's die Dewinter aan het boetefonds van PEGIDA heeft gestort. Zo bied PEGIDA Vlaanderen nochtans aan mijnheer Dewinter en het VB een leuke scoop op TV aan,dit telkens ze op straat komen, tegen dumpingprijzen ,zo goed als gratis, de gewone militant draait intussen op voor de verplaatsingskosten. En ook de boetes zullen wel betaald worden door de militanten, zoals altijd. Zolang dergelijke zaken gebeuren, moeten wij verstek geven. Die partij heeft lang genoeg "rechtse" activisten bij de ballen gepakt.

-----------------------------------------------------------------

De PVDA blijft erbij dat ze een nationale partij is en dat dus ook de Vlaamse stemmen, die de partij op 25 mei 2014 haalde, moeten meetellen bij de berekening van de partijdotatie, ook al heeft ze in Vlaanderen geen verkozenen gehaald. De radicaal linkse partij schermt met een precedent: het toenmalige Vlaams Blok kreeg na de verkiezingen van 2003 een dotatie berekend op het aantal behaalde stemmen, met inbegrip van de 6.198 stemmen die de partij in Henegouwen behaalde. Het variabel deel van de dotatie stijgt met 60 procent als de 'Vlaamse' stemmen meetellen.Tot 77.149 euro per maand
En dat scheelt een slok op de borrel. PVDA haalde op 23 mei 2014 in de kieskringen van Walloniƫ - als PTB-GO! - en Brussel - als PTB*PVDA-GO! 132.943 stemmen, goed voor een maandelijkse dotatie van 47.686,23 euro. Met de 118.333 stemmen in de 5 Vlaamse kieskringen daarbij zou dat bedrag met ruim 60 procent stijgen tot 77.149,03 euro per maand.
Bron: De Standaard/ De Morgen

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter