Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Wednesday, 15 July 2015 14:46

Wat links in Griekenland doet (het volk uithongeren ten voordeel van de oligarchie)is niets anders dan het Maoïsme toepassen.

Written by 

 

 

Toen in 1955 hoge partijfunctionarissen van de CCP ( Communistische Partij China ) hun ‘geweten’ als argument aanhaalden,dit om Mao ervan te overtuigen om de massale verkoop van voedsel aan de USSR te verminderen ,om zo de gigantische schuld van het Chinese bewapeningsprogramma aan de Russen af te betalen (met massale hongersnood en miljoenen hongerdoden tot gevolg) was dit het antwoord:

“Sommigen van onze kameraden hebben teveel genade, bezitten niet genoeg hardheid, wat betekent dat ze niet marxistisch genoeg zijn. ‘ Wat dit betreft’, zei Mao ‘hebben we inderdaad geen geweten’ ( bedoelt wordt hier de uithongering van het eigen volk …nvdr) Zo bruut is het marxisme kameraden” *

Zit hier niet een parallel met wat het linkse Syriza in Griekenland doet. Het volk uithongeren om de Euro-oligarchie te betalen. Maar links is niet alleen moreel verdorven wat betreft hand en spandiensten te leveren aan het grootkapitaal ,als het hen zo uitkomt, maar hun morele verdorvenheid gaat zo ver dat ze daarna ook nog eens verontwaardigd gaan protesteren tegen wat ze zelf hebben aangericht. Zo zal links vanavond in Brussel manifesteren tegen ‘de coup’ die de Euro-oligarchie in Griekenland heeft gepleegd . Daarbij (voor het gemak)even vergetend dat links –in Griekenland- die ‘coup’ van het grootkapitaal heeft goedgekeurd. En de PVDA zal voorop lopen, de erfgenamen van Mao.En wat die van al die sentimentele zever dacht, dat kan u in bovenstaand citaat lezen. En zo denkt ook de PVDA over die zaken, eens aan de macht ( zoals Syriza nu) zullen ze ons dan ook het mes in de rug steken. Het wordt dan ook tijd om ons te organiseren, voor het te laat is.

 

 

*Bron: Bo Yibo, 1993 pp 350/1

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter