Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Tuesday, 03 March 2009 16:53

Dewinter en zijn praat voor de vaak

Written by 

Dewinter van het Vlaams Belang heeft in een vraagesprek met een Nederlandse krant zitten jammeren dat zijn partij wel eens tot 30% van zijn kiezers zou kunnen verliezen bij de komende verkiezingen die in juni worden gehouden. De daling van deze kiezersteun voor zijn partij wijt hij aan de opkomst van Lijst Dedecker. Dewinter zegt in het vraaggesprek verder dat hij spijt heeft dat hij niet harder op tafel heeft geklopt tijdens gesprekken om Dedecker op een verkiesbare plaats te zetten tijdens de verkiezingen die volgden op Dedeckers ontslag bij de VLD en zo het beoogde "rechts Vlaams front" is mislukt. Volgens Dewinter zou zo'n rechts Vlaams front een geweldige zaak voor Vlaanderen zijn geweest, maar nu staat dit project dus op de helling. Dewinter noemt deze mislukking een "strategische blunder". Hij vergeet erbij te vermelden dat het mislukken van dat project vooral te wijten is aan zijn eigen blunders, veroorzaakt - zoals hij zelf zegt - door de partij haar "hooghartige houding" tegenover politieke concurrenten. Die hooghartigheid is zoals alle ingewijden weten een van de karaktertrekjes van Dewinter, die reeds jaren met zijn neus in de wind loopt te paraderen in dat Belgische circusparlement en daarbuiten. Maar dat is maar een zijdelingse opmerking. Wat belangrijker is aan Dewinter zijn redenering is het feit dat hij toegeeft dat hij koste wat kost wou (en nog steeds wil) gaan voor het ultraliberale project dat verwoord en vertegenwoordigd wordt door een liberale fanaticus en notoire vrije-markt-extremist als Dedecker.

 

Dewinter heeft de voorbije maanden dus niks geleerd of opgestoken over hoe het liberalisme werkt en hoe het opereert. Hij en zijn door hem op die plaats geparachuteerde voorzitter zijn dan ook het typevoorbeeld van liberale politici die maar één doel nastreven: meespelen met de machtskaste en het medebeheren van die machtskaste haar antisociale project.Terwijl juist nu je met de ogen toe kunt vaststellen dat het liberalisme alleen maar leidt tot sociale afbraak en tot immigratieterreur is mijnheer Dewinter en zijn partij daar volstrekt niet mee bezig. Waar mijnheer Dewinter wel mee bezig is, dat is rekensommetjes maken over hoe zijn winkeltje het best zou kunnen blijven draaien. Als hij in dat winkeltje een sociale-zekerheidsdiefje als Dedecker achter de balie had kunnen plaatsen dan ware er waarlijk een rechts front mogelijk geweest. Het rechtse front van de kapitaalknechten en van de verantwoordelijken van de multikulsoep. Dewinter zegt nu ontgoocheld te zijn in Dedecker en hij verdenkt de man, van wie hij eerder verklaarde dat hij harder op tafel had moeten kloppen om hem in zijn eigen partij op te nemen, van het geilen op een ministerpost en op een auto met chauffeur.

Dat Dedecker daar al jaren op geilt dat weet elk klein kind en zeker de grote kleuters die in de Belgische praatbordelen woekeren zijn op de hoogte van Dedeckers natte droom. Dat is niet zo verwonderlijk als men weet dat het de enige motivatie en de enige drijfveer is van al die mannetjesputters die daar rondlopen. Dus mogen we aannemen dat Dewinter op de hoogte was van zijn rechtse frontkameraad en diens streven naar een ministerpost om zo lid te worden van de Belgische machtskaste. Dat vond Dewinter toen helemaal niet erg, integendeel. Door Dedecker aan boord van het VB te halen was de mathematische kans op ministerschap voor beide heren mogelijk geweest. De opmerking van Dewinter dat Dedecker nu niet meer wil weten van een Forza Flandria ofte rechts front, omdat Jean-Marie nu "tegen de 60 loopt" en "wil cashen als minister" verbergt alleen maar de grenzeloze frustratie van iemand die tegen de 50 loopt en die het ocharme met een wedde van 12.000 euro per maand moet rooien en dat zonder chauffeur en dienstwagen. Terwijl het land in crisis is en er elke dag een paar duizend werkelozen bijkomen. Terwijl het land in crisis is en veel mensen de eindjes aan elkaar moeten knopen op het eind van de maand. Uitgerekend dan zit de echte voorman van de grootste volkspartij te kniezen dat zijn winkeltje niet meer zo goed draait als vroeger. Maar is dat verwonderlijk als men weet dat in dat partijwinkeltje van Dewinter er alleen nog producten te koop zijn die al lang over datum zijn en er geen enkel nieuw idee of waar is te vinden? En dat is niet verwonderlijk: de partij heeft alle goede medewerkers ofwel een schop onder het achterwerk verkocht en buitengezet ("laten afvloeien", zoals goede liberalen dat plachten te noemen) en de rest heeft men monddood gemaakt door hen een baantje van parlementair gesubsidieerde aan te bieden. Passieve corruptie zou je het kunnen noemen. Men heeft de laatste jaren gekozen voor nieuwe figuren die meester zijn in het verkopen van frivoliteit en luchtbellen, zoals Verstrepen, Coveliers, Valkeniers, De Bie, De Man, Morel en de rest van het vlooiencircus.

In dat winkeltje van het VB is niks meer te vinden dat nationaal-revolutionairen of mensen die een solidaristische ideologie mee gestalte willen geven zou kunnen bekoren. Een ideologisch antwoord op de huidige crisis uitwerken is niet aan Dewinter en co besteed, integendeel. Zij willen die crisis helpen beheren met de rest van het liberale en dus pseudo-rechtse front. Zelfs een jarenlange militant als Bert Deckers verklaart in een vraaggesprek dat ideologie en strijdbaarheid binnen het VB zo dood is als een pier. Daarom dat er zeer dringend nood is aan de versterking van een nationaal project en aan de uitbouw van een echte solidaristische organisatie, zoals het Nieuw-Solidaristisch Alternatief. Enkele dagen geleden vroeg een van de stichters van het VB aan mij of ik een partijtje wou oprichten. Ik vroeg hem of hij een partijtje als het VNP bedoelde, waar ook iedereen toen mee lachte. Hij begreep onmiddellijk dat denigrerend doen niet altijd zo verstandig is. Maar ik heb hem ook gezegd dat wij daar nu niet mee bezig zijn. Niemand van ons is met een eigen carrièreplanning in de politiek bezig.

Waar we wel mee bezig zijn is het opbouwen en versterken van een beweging die geleid wordt door een ideologisch idee. Het is de ideologie van het solidarisme die ons samen brengt en zal brengen. De uitbouw ook van een eenheidsfront tegen de liberaal-linkse en liberaal-rechtse machtselite en haar straatjunkies van antifa en blablabla, tegen de onderkruipers die liever werk en geld geven aan vreemden dan aan eigen volk. Dat is onze strijd. Niet het verzamelen van stemmetjes om daarna de poen te tellen is onze ambitie. Onze ambitie gaat verder. Wij willen de boel grondig veranderen.Wil jij dat ook?

SLUIT DAN BIJ ONS AAN!

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter