Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Friday, 07 August 2015 10:50

Waarom de politieke elite voor moslims zal zwichten inzake ritueel slachten: angst voor geweld!

Written by 

“In plaats van eruit [uit de publicatie van De Duivelsverzen, nvdr] geleerd te hebben ons te verweren tegen diegenen die onze vrijheid van meningsuiting willen inperken hebben we gemeend dat we hen daarentegen moeten sussen met compromissen en toegevingen.

[...]

Men kan de terugkeer van het politiek correcte denken in ons intellectueel milieu betreuren, maar waar niemand het over heeft, is de angst. Wanneer er vandaag geen mensen gedood zouden worden en wanneer er geen bommen zouden ontploffen en kalasjnikovs ratelen, dan zou het debat er helemaal anders uitzien. De angst vermomt zich als respect.”

Salman Rushdie in Knack (5-11 augustus 2015)

Bron: Barbier, C & Coste P. (2015) 'De angst vermomt zich als respect', Knack, 45 (32), p. 10.

Verder moeten we niet verwonderd zijn dat de atheïstische en extreme linkerzijde - met op kop de PVDA - het recht op onverdoofd slachten om religieuze (Peter Mertens is dan ook het toonbeeld van de linkse hypocriete zak) redenen verdedigt. Ze hebben met name zelf een lange traditie in het onverdoofd slachten van ‘klassenvijanden’. Wat zouden die dan om een schaap malen? En al helemaal niet als deze houding hun stemmetjes - en dus geld van de kapitalistische staat - opbrengt.

De PVDA beweert anders te zijn dan de andere partijen, maar waar dat ‘anders zijn’ op slaat weet ik niet. De eigen atheïstische ideologie verloochenen omwille van stemmen, goedkoper kan niet. Moreel corrupter zeker niet. En alle burgerlijke partijen doen het, ook de PVDA.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter