Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Thursday, 20 August 2015 22:50

Echte helden vluchten niet

Written by 

Bijschrift: Khaled Asaad weigerde "zijn" Palmyra te verlaten of de schatten van de stad te verraden. Zijn eer was trouw.

De terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) heeft in Syrië de vroegere hoofdarcheoloog van de historische oasestad Palmyra onthoofd. Khaled Asaad werd een maand geleden gearresteerd omdat hij voor de komst van IS waardevolle beelden in veiligheid had gebracht. Omdat hij weigerde te vertellen waar de beelden zich bevonden, hebben de extremisten hem ook nog eens een maand lang gefolterd.

Volgens de anti-Assadsite Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten in Londen werd Asaad voor tientallen toeschouwers op een plein publiekelijk terechtgesteld. Zijn lijk werd vervolgens aan een antieke zuil opgehangen. De extremisten betichtten de 82-jarige wetenschapper van verraad omdat hij afgodbeelden beschermd had in de oude stad, 'ongelovige' conferenties had bijgewoond als Syrisch vertegenwoordiger en omdat hij contact was blijven houden met zijn broer en afgevaardigden van het paleis.

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter