Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Monday, 24 August 2015 12:17

Duits binnenlandminister de Maizière houdt er nazipraktijken op na

Written by 

Naar aanleiding van de  betogingen die buurtbewoners houden tegen de opening van een asielcentrum in de Duitse stad Heidenau, zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière:

“Alle vluchtelingen, of ze nu zullen blijven of niet, hebben recht op een fatsoenlijk onderkomen, op een billijke procedure [...] Wie de overheid daarin hindert, verlaat de weg van de democratische consensus. Dat kunnen we niet aanvaarden.”

Dat de minister geen oppositie tegen de asiel-invasie duldt, werd al heel snel duidelijk toen de politie tot brutaal geweld overging tegen de demonstranten, en gewone burgers zich tegen dit soort van puur nazigeweld moesten beschermen.

Het geweld waarmee in Duitsland wordt opgetreden tegen burgers, politieke partijen en bewegingen die zich verzetten tegen de massale instroom van asielzoekers kan gerust als brutaal (dictatoriaal) worden gebrandmerkt. De uitspraken van de Maizière kunnen qua antidemocratisch gehalte gerust naast de uitspraken van voormalig politiebaas Heinrich Himmler worden geplaatst.

Ook onder het nazistische regime of het stalinistische regime (wat op hetzelfde neerkomt) werden immers opposanten die tegen de politiek van het regime protesteerden vervolgd en geslagen onder het mom dat ze de “nationale consensus” hadden doorbroken. De volgende stap was deze mensen in concentratiekampen opsluiten. Als je dan ziet wat men de oude en zieke nationalist Horst Mahler aandoet in de gevangenis, dan is de vergelijking niet te vergezocht.

Het enige verschil met de jaren '30 is dat extreemlinks (en de Groenen) deze nazipolitiek nu ten volle steunen (de aanpak van Stalin steunen ze al decennialang, kijk maar naar hoe “Groen” in België op lokaal vlak samenwerkt met “Bloedrood”, zijnde de neostalinisten van de PVDA).

De democratische legitimiteit van de Maizières uitspraken hebben zo goed als geen waarde. Wanneer werden er in Duitsland (of in een ander land van de Europese democratuur) ooit democratische consultaties (bijv. referenda) gehouden over het aantal asielzoekers dat mag worden toegelaten? Nergens en nooit. Toch zal de Maizières argumentatie ongetwijfeld hernomen worden door de elite in ons land, wanneer ook hier tegen de asielinvasie zal worden geprotesteerd.

De uitspraken van de Duitse minister van Binnenlandse Zaken (en is hij door de macht van Duitsland in de Unie niet óók Europees minister van Binnenlandse Zaken?) tonen aan dat de Europese politieke elite neostalinistische, neonazistische praktijken niet schuwt. Een systeem dat de bevolking onderdrukt en alles doet slikken wat dit regime bekokstooft. Daarbij is het “versneld” invoeren van massa’s vreemdelingen, naast de afbraak van de sociale welvaartstaat, speerpunt van deze politiek.

Kijk hoe ver men in Griekenland is gegaan om het volk in een staat van behoefte te brengen, met medewerking en steun van extreemlinks. In Griekenland zit een deel van de oppositie al opgesloten in gevangenissen; je mag er gif op innemen dat de Duitse en andere Europese leiders daarop hebben aangedrongen. Nu wil de nieuwe Himmler van Duitsland, de Maizière, dat ook in eigen land gaan doen.

Wat nog maar eens duidelijk maakt: de huidige dictatuur komt van de liberale elite en haar neostalinistische aanhang bij links en extreemlinks. Verzet tegen de asielinvasie en de neonazipraktijken van de elite om het verzet daartegen onderuit te halen is dus legitiem, net als het verzet tegen de bezetters dat tijdens de Tweede Wereldoorlog was.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter