Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Wednesday, 11 November 2009 15:08

Klein maar fijn

Written by 

Gisteren marcheerden een honderdtal anti-gewelddemonstranten door de straten van Gent. Die demo had tot doel een gezamenlijke stem van protest te laten horen tegen het geweld dat zich reeds enige weken in deze stad richt op het verwonden van nationalistische militanten. Om steun te krijgen bij de bredere nationale beweging werd dan ook een "Front tegen zinloos geweld" opgericht. In elk land scharen nationale krachten zich aaneen als mensen van hun groep het slachtoffer worden van geweld. Niet zo in Vlaanderen. Daar kijkt een partij met 20.000 leden en 700.000 kiezers lustig de kat uit de boom. Terwijl leden van bevriende studentenclubs murw worden gemept en in het ziekenhuis belanden, blijft die partij muisstil. Dat is ook niet echt vreemd natuurlijk. De partijkopstukken van de enige en echte volkspartij liggen zelf over de straat te rollen. De worstelpartij om de postjes en de euro's. Dan is er natuurlijk geen tijd om te gaan protesteren tegen het geweld dat tegen de eigen achterban gericht is. De partij zou weer radicaal en vuil worden volgens sommigen. Maar niet vuil genoeg om op straat het voortouw te nemen in de strijd tegen intimidatie van en geweld tegen haar eigen mensen. Mijnheer Dewinter noemt zich in interviews en op tv een weerstander en verzetsstrijder. Dat zal dan wel een gepensioneerde zijn: een die op de fluwelen kussentjes van de lol- en praatbarak zijn voetjes zit te warmen. Als morgen de tegenstander nog driester wordt, omdat de nationale krachten door parlementarisme en mandaatverslaving zichtbaar verzwakt zijn, dan zal de verantwoordelijkheid van deze partij en haar satellietorganisaties verpletterend zijn. Wir haben es nicht gewußt. Kennen ze nu toch al van buiten.

 

Maar zoals reeds gesteld: er zijn wel degelijk mensen die nog bereid zijn om niet alles op zijn beloop te laten. Er is nog echte nationale weerstand. Het is zoals jaren terug. Kleine mensen, gewone militanten, moeten het werk opknappen. Goed dat die intussen een eigen instrument hebben om zich rond te organiseren en goed dat die organisatie, het N-SA, wel bereid is en zelfs sterk aandringt om tot de vorming van een volksfront te komen. En nog hartversterkender is het te zien dat vrienden uit verschillende verenigingen ook daadwerkelijk steun geven aan een dergelijke frontvorming. Wij danken dan ook alle deelnemers van harte voor de steun en het vertrouwen die ze ons hebben gegeven.

De geweldplegers waren gisteren wel present. Tot nu toe hadden ze alleen maar gemaskerd en in kleine commando's aanslagen gepleegd. Liefst in het holst van de nacht. Gisteren pakten de lieverdjes echter uit met een gewelddemonstratie waar zelfs de ordediensten van de staat niet van terug hadden. Uit puur antifascistisch enthousiasme werden twee agenten door een salvo stenen bijna de kop ingeslagen. Die agenten hebben de vreedzame en democratische strijd van die straathooligans aan den lijve mogen ondervinden. Hasta la vista, antifascista! Terwijl de burgerkindjes die zich een links etiketje aanmeten en het nep-arbeidertje uithangen al weken de staatsdiensten en het stadsbestuur aan het opjutten waren met de onzin dat het N-SA geweld naar Gent zou brengen, waren juist zij diegenen die voor een avond van geweld en vernielingen in Gent hebben gezorgd. Voor ons niks nieuws natuurlijk, het is nooit anders geweest. Die straatcriminelen verbergen zelf hun criminele en gewelddadige bedoelingen niet voor de buitenwereld. Overal in Gent waren zelfklevers te zien waarop opgeroepen werd om met stenen naar het N-SA te gooien. Throw rocks at them! De snotneuzen van het straatgeweld moeten serieus op hun pik zijn getrapt, omdat wij een betoging op een vreedzame en geordende manier hebben gehouden in “hun” straten. Want die antifascisten zijn niet te beroerd om het alleenrecht op straten en pleinen eenzijdig op te eisen. Dat heet democratisch centralisme. Alle rechten voor hen, niks voor een ander. En als ze hun zinnetje niet krijgen, dan smijten ze met stenen naar al wie in de weg staat. En door het veelvuldige druggebruik in hun kringen gebeurt het dan ook al eens dat ze die stenen op elkaar uittesten. Wat wij natuurlijk ten zeerste kunnen appreciëren, daar niet van.

Vandaag moeten de antifascisten van de straatterreur het blazoen weer oppoetsen. Het bloed en de vernielingen moeten achter een laagje verontwaardiging over de boze tegenstander (wij marginalen van het N-SA) worden weggestopt. En hoe kun je dat beter doen dan een mafkees een stukje paranoia van zich af te laten schrijven? Als geroepen en van God gezonden is daar de openbaring van alweer een complot van het N-SA. Een oude koe die uit de doden is opgestaan. Een openbaring, geschreven door Tom(testeron) Cochez. En laat dat spektakelstuk nu juist verschijnen de dag na de bloedige rellen die zijn spitsbroeders gepleegd hebben. Wonderen bestaan! Komt dat even goed uit, zeg. Of zouden die olijke vrienden van het rode verzet vooraf hebben geweten dat er zwaar geweld zou worden gepleegd in Gent en moest de geschiedenis worden aangepast? Een specialiteit van de historische materialisten. De geschiedenis vervalsen en de waarheid verkrachten. Negationisme van de werkelijkheid, zeg maar. Hun is dat toegestaan. Want dat gebeurt altijd met de beste democratische bedoelingen uiteraard. En dus lezen we met stomme verbazing dat we zowaar bevriend zouden zijn met Poetin en worden gesponsord met duizenden roebels uit Rusland. Ik kan je zeggen: dat is hallucinant als je dat verneemt over je eigen organisatie en je weet van niks. Je vraagt je af waar je met je verstand zat, toen iedereen geld mocht ophoesten om ons congres te financieren. We hebben volgens Tom Cochez verdorie ergens een kelder vol met roebels liggen. En wij weten dat zelf niet! Tom, kom ons helpen en toon ons die poen!

Natuurlijk weten we waarom ze ons nu opeens ervan beschuldigen met de Rus te heulen. Tom en zijn vrienden moeten een bliksemafleider vinden. Ze moeten ook de staatsveiligheid en alle weldenkende democraten oproepen om een dergelijke schanddaad in koor te veroordelen en er zo voor te zorgen dat onze organisatie wordt vervolgd en geen toestemming meer krijgt om ook maar iets te organiseren. Als het niet lukt met straatgeweld, dan maar met een horrorverhaal over de Rus. En wij die dachten dat het IJzeren Gordijn al 20 jaar weg was! Tom en zijn vrienden moeten maar eens de Belgische industriëlen en politici aanpakken die big business doen met Rusland. En Tom mag ook eens aan de Opel-arbeiders gaan uitleggen waartoe zijn anti-Russische haatstukje kan leiden. Magna en de Sperbank zijn nu al in hun wiek geschoten door de machinaties van de Amerikanen en General Motors. Als morgen die Amerikanen het weer eens laten afweten, kan Tom zijn anti-Russische haatstukje altijd als aperitief opsturen naar de onderhandelingen met Magna en Sperbank. Dat zal onze vriend Poetin leuk vinden!

Maar alle gekheid op een stokje, wij hebben gisteren goed en stijlvol betoogd. Daarna hebben we ons nog goed vermaakt en zijn er weer nieuwe contacten gelegd. De opkomst was klein, maar de avond was fijn.

E. Hermy
Hoofdcoördinator N-SA


[Verslag + Foto's van het Front: zinloosgeweld.autonoom.net]

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter