Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Sunday, 06 September 2015 17:57

Links en kinds: een gedichtendag voor vluchtelingen

Written by 

De linkse en half-seniele vreemdelingenaanbidders, van wie de “chef AFF” er een is, zijn aan het Red Star Line-museum een klaagzang gaan houden (of zou het kunnen dat ze ons remigratieprogramma willen uitvoeren, en wel door asielzoekers met boten terug te sturen?)

Neen, meer waarschijnlijk vinden die rode schurken - en gezien hun mentale toestand is dat ook best te begrijpen - dat er nog niet genoeg vreemd volk ons land is binnengedrongen. Vandaar hun bedevaart naar het Red Star Line-museum. Dat dit museum eigenlijk een symbool is van hoe het kapitalisme overbodige arbeiders deporteert (op eigen kosten dan nog) alsook van hoe Amerikaanse kapitalisten goedkope arbeidskrachten naar hun land konden verslepen, dat is die seniele rode bende ontgaan. Dat het huidige vluchtelingenprobleem van eenzelfde orde is, dat snappen die communistische vroeg-dementen zeker ook niet. Het is nochtans niet moeilijk te verstaan, want alle liberale partijen schreeuwen vandaag om het hardst dat de ingevoerde vreemdelingen direct aan het werk moeten worden gezet…

Kapitaal en links: het zijn goede vrienden van elkaar, met links als knuffelidioot van de bazen. Maar goed, mentaal gestoorden hebben ook recht op therapie, en als gedichten voordragen helpt om hen zonder drank  of drugs van de straat te houden, dan kan ik daar nog inkomen.

Dat Bert Verhoye, de man die ooit priester-dichter Verschaeve door het slijk sleurde (eigen-volk-haters doen nu eenmaal dergelijke smerige dingen), een klaaggedicht uit zijn beneveld brein mocht debiteren over hoe slecht wij blanke mensen wel niet zijn, is dan ook niet verwonderlijk. Maar buiten het gekende en verwijfde gezeik dat dat soort van ‘kunstenaars’ meestal uit de nek kletst, is er toch een strofe in het aan het Red Star Line-museum opgedragen gedicht die ik wel kan pruimen, zo luidt het:

wie dood is mag blijven
wie sterft moet snel kruipen
wie kan lopen moet gaan

Ik zou mijn gevoelens tegenover de indringers niet beter hebben kunnen uiten. Misschien een helder ogenblik van Bert Verhoyen? Spijtig genoeg is zoiets zeldzaam bij dergelijke wauwelaars.


Gisterenochtend werd in de buurt van het Red Star Line-migratiemuseum in Antwerpen een stille solidariteitswake gehouden, als reactie op de populistische praat over en op de kap van de vluchtelingen die dezer dagen naar West-Europa komen. Er werden witte rozen neergelegd, en een aantal gedichten voorgedragen.

Het zal de mensen niet overtuigen die woensdagnacht haatboodschappen hebben opgehangen in Sijsele waar inmiddels de eerste nieuwe vluchtelingen zijn toegekomen noch zij die morgen een nieuwe opvangplaats voor vluchtelingen in Sint-Niklaas willen blokkeren. Maar voor al bij wie menselijkheid nog een begrip is, hieronder één van de gisterenmorgen voorgedragen gedichten. De zee wordt voor ons niet gespleten van Bert Verhoye.

Bron: AFF

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter