Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Monday, 07 September 2015 11:41

Grote muil hier, muisstil in Turkije

Written by 

Almaci over vluchtelingencrisis: ‘Wij kunnen dit aan’

De huidige toestroom van vluchtelingen brengt voor de samenleving uitdagingen met zich mee, maar onze leiders moeten de situatie niet opkloppen en de bevolking duidelijk maken dat we niet worden overspoeld. Dat heeft Groen-voorzitster Meyrem Almaci maandag verklaard. ‘Ik hoor veel retoriek die de angst aanwakkert.’

Al eens een achterlijke “groene” trien gezien, te laf om in eigen land (Turkije) haar eigen volk te gaan helpen, maar niet om in ons land een grote muil op te zetten?

Hierboven ziet u een dergelijk exemplaar. De partij Groen! is zo gedegenereerd dat ze dat linkse takkenwijf als voorzitster moet nemen bij gebrek aan beter. Ze zouden zichzelf beter de “groene achterlijken” noemen in plaats van de groene beweging.

 


 

Duitsers hebben meer dan Belgen de indruk dat migranten hun land overspoelen, maar vreemd genoeg zegt slechts 43 procent van de Duitsers dat er te véél migranten zijn. In België bedraagt dat cijfer 61 procent en daarmee halen we de top vijf van meest onverdraagzame landen in de studie van enquêtebureau Ipsos. Toch gaan we erop vooruit: vier jaar geleden vond nog 72 procent van de Belgische respondenten dat er te veel landgenoten met een migratieachtergrond rondliepen. De score van koploper Turkije - 92 procent - blijft ver buiten ons bereik, maar die van Japan - 13 procent - ligt nog veel verder.

Van de 24 onderzochte nationaliteiten gelooft gemiddeld 46 procent dat migratie het land schade berokkent, in België is dat 58 procent. Slechts 19 procent van de Belgen is ervan overtuigd dat migratie goed is voor de economie. Op basis van die cijfers besluiten dat de Belg een platte racist is, is te kort door de bocht. Je kunt wel rustig concluderen dat Belgen het fenomeen migratie blijven wantrouwen.

Bron: Van der Mensbrugghe, T. (10 augustus 2015). 61% van de Belgen wil minder migranten. De Morgen, p. 17.

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter