Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Monday25 September 2017

Tuesday, 08 September 2015 11:41

De lapsus van een slapjanus

Written by 

“Irak ligt niet in oorlogsgebied, Mosoel bijvoorbeeld wel.”

Geert Bourgeois in De zevende dag (00:45), zondag laatstleden.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (nomen est omen) neemt zijn dromen voor werkelijkheid en denkt dat Iraaks Koerdistan reeds onafhankelijk is. We weten natuurlijk al langer dat de N-VA het langeafstandsseparatisme zeer genegen is (hoe verder, hoe liever), ook al hebben al te loslippigen (zoals Peter De Roover) nu zwijgverbod gekregen gezien de mogelijk explosieve repercussies van dergelijke sympathiebetuigingen, zowel in binnen- als in buitenland.

Welnu, Geertje, u zult met uw uitspraak vele tien- of honderdduizenden Iraakse vluchtelingen die niet uit het Koerdistan van uw dromen komen teleurstellen, want u ontzegt hen daarmee bij voorbaat elke vorm van internationale bescherming (hetzij de vluchtelingenstatus, hetzij de subisidiaire bescherming). En weet u al welke storm er dan op u af zal komen, als die duizenden vluchtelingen inderdaad teleurgesteld zullen zijn en moeten terugkeren? Neen, geen politieke “storm” in een glas water, maar een opstand die kan uitmonden in nog véél erger. Bourgeois, vous n’avez rien compris.

Tot slot en voor de volledigheid willen we nog opmerken dat Mosoel zelfs niet officieel tot de autonome Iraakse regio Koerdistan behoort, maar wel in gebied ligt dat door de Koerdische nationalisten wordt geclaimd (altijd goed voor een nieuwe burgeroorlog dus).

Vertrouwt u nog op de kennis en kunde van dit soort politici, opdat de vluchtelingencrisis “in goede banen” geleid zal worden?

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter