Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 September 2017

Tuesday, 08 September 2015 19:46

Grote N-SA-delegatie aanwezig op Pegida-manifestatie

Written by 

Gisteren was een delegatie van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) aanwezig op de door Pegida Vlaanderen georganiseerde demo tegen asielopvang. Het bracht de gemiddelde leeftijd (waar linkse vetzakken altijd zo smalend over doen, omdat er veel oudere mensen aan deelnemen) flink naar beneden. Dit voornamelijk vanwege de jonge leeftijd van de N-SA-vrijwilligers.

Wij kwamen gisteren dus op tegen het feit dat de regering op het domein ‘Westakkers’ in de regio Sint-Niklaas een grote groep ingevoerd volk wil lozen, net zoals ze dat in de rest van het land op dit ogenblik aan het doen is. De elite wil overal in het land gelukzoekers onderbrengen die vanuit alle windrichtingen ons land binnenvallen. Een vijandige invasie aan vreemd volk, waartegen elk verzet, ondersteuning verdient.

Het N-SA kon zich dus vinden in de door Pegida Vlaanderen (niet erkend door Pegida Internationaal) georganiseerde demo. En omdat onze organisatie de menig is toegedaan dat er zo veel als mogelijk aan “frontvorming” moet worden gewerkt hebben wij tot hiertoe dan ook deze vorm van actievoeren ondersteund.

Maar... Wij willen de kameraden van Pegida Vlaanderen toch even attent maken op het volgende: de regel dat er géén spandoeken en vlaggen, maar ook geen pamfletten door andere organisaties mogen worden meegedragen respectievelijk verdeeld, vinden wij niet correct. En omdat we niet als te recalcitrant willen overkomen, zullen we dat ook beargumenteren.

 

Pegida Vlaanderen lijkt vandaag meer op een spin-off van het Vlaams Belang, zeg maar gerust: is vandaag een mantelorganisatie van het Vlaams Belang. Dat kan volgens ons niet de bedoeling zijn. “Wij zijn het volk” kan niet betekenen “Wij zijn het VB-volk”. Jullie hebben het misschien nog niet goed door, maar die tijd is al even voorbij.

Het onafhankelijke karakter van Pegida Vlaanderen staat ook al onder druk vanwege de exclusieve aanwezigheid van leeuwenvlaggen, wat een ‘bredere’ frontvorming met het publiek uitsluit. Dat feit wordt nog versterkt door de prominente aanwezigheid van monsieur le deputé Filip Dewinter, die mooi - als vlag van het VB - op de ereplaats staat te blinken), daardoor alle persaandacht meepikt als een raaf en zo lijkt te spreken in onze naam.

Mijnheer Dewinter staat naar onze (bescheiden) mening niet “boven” het volk, zijn plaats is “te midden van” het volk. Dat zou al veel pluralistischer zijn wat het opzet van een brede beweging betreft. Laat vet betaalde politici niet de volksactie stelen. Wij willen niet als marionetten in een partijpolitiek circus optreden. Daar passen veel mensen voor. Wij zeker. Dat andere organisaties vanaf de tribune oproepen lanceren voor hun activiteiten (wat de rest verboden wordt te doen via pamfletten) is nog zo een arbitraire situatie die het “onafhankelijke” karakter van de demo’s verstoort.

Wij vinden het als “onafhankelijke” organisatie dan ook ongepast dat men ons (of andere groepen die aanwezig zijn) regels oplegt die niet voor iedereen gelden. Wij willen de beweging tegen de asielinvasie alleen maar versterken. Wij zijn niet uit op tweedracht, maar komen op voor onze mensen. Jonge mensen die geld en tijd steken in het verzet. Een eerlijke, correcte behandeling alsook respect tegenover hen is volgens ons dan ook op zijn plaats, en het is onze taak daarvoor op te komen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter