Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Friday, 02 October 2015 12:25

Smuts, bedenker van VN-term 'menselijke waardigheid', was volksverrader

Written by 

De bedenker van het begrip “menselijke waardigheid” (de term werd door zijn toedoen als rechtsbegrip opgenomen in het Handvest van de Verenigde Naties) was een Boer uit Zuid-Afrika. Generaal Jan Christian Smuts.

Smuts was ooit één van de leiders van de Tweede  Boerenoorlog (1899-1902), maar was na het Verdrag van Vereniging (waar een paar jaar later de Unie Van Zuid-Afrika uit voortkwam) gaan collaboreren met de Engelsen. Dit terwijl Zuid-Afrika een feitelijke kolonie van Engeland geworden was door bovenstaand (mede door hem onderhandeld, maar niet door hem ondertekend verdrag). Deze collaboratie met de Britten werd hem niet in dank afgenomen door zijn oud-medestrijders. De man die “menselijke waardigheid” hoog in zijn vaandel droeg had echter geen probleem met verraad aan het eigen volk. En hij had er ook geen probleem mee om zowel tijdens de Eerste als de Tweede Wereldoorlog zijn volk en land mee te slepen in de bloedige conflicten die het imperialisme uitvocht. Zo streed hij samen met de Engelsen tegen de Duitsers en en passant onderdrukte hij ook - op bloedige wijze - aan het begin van de Eerste Wereldoorlog de opstand van nationalisten en oud-medestrijders van de Tweede Boerenoorlog: de Maritz-rebellie, een opstand van Boeren die weigerden om met de Engelse “bezetter” mee te vechten in een oorlog waar het Boerenvolk geen belang bij had.

De man die het begrip “menselijke waardigheid” liet inschrijven in het VN-Handvest bezat zelf geen enkele “menselijke waardigheid” en was een knecht van het imperialisme geworden. Daarvoor liet hij zelfs zijn kameraden vermoorden. Een man ook die zijn volk twee keer heeft meegesleurd in een bloedig wereldconflict. Een man die heeft meegewerkt aan het onderdrukken van een opstand door Boerenstrijders, Boeren die tegen de deelname van hun land aan de Eerste Wereldoorlog waren. Deze man was een imperialistische collaborateur van het ergste soort. Een oorlogsstoker. En dat soort man begint dan te leuteren over “menselijke waardigheid” en we hebben het dan nog niet over de situatie van de blanken in Zuid-Afrika van vandaag. Hun “menselijke waardigheid” wordt gesmoord in bloed dat vloeit bij de honderden etnische moorden die elk jaar op hen gepleegd worden. En nu het land van de “menselijke waardigheid” en – dan vooral de regering van het ANC – zich aan de Chinese communisten heeft verkocht zal het er niet beter op worden met de “menselijke waardigheid” ...

 

En het is wel zeker dat de vele “mensenrechtenorganisaties”, die zich graag en veelvuldig beroepen op het begrip “menselijke waardigheid” om “kwetsbare minderheden” te beschermen (daarvoor zelfs de vrijheid van mening aan banden willen leggen), zich geen moer aantrekken van wat voor “waardig” persoon de uitvinder van het begrip “menselijke waardigheid” in moreel opzicht wel was. Iemand die de “rechten” van het eigen volk, het Boerenvolk, aan zijn pro-Engelse laarzen lapte. Maar zoals we allemaal weten zijn de voorvechters van de “menselijke waardigheid” eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in de “waardigheid” van hen die de eigendommen van blanke westerlingen willen inpikken. De “menselijke waardigheid” van de blanke bevolking is daarbij altijd van ondergeschikt belang. Integendeel, het dient als breekijzer om blanke volkeren te kunnen ontmenselijken via de weg van de multiculturele en kapitalistische heerschappij. Duidelijk daarbij is dat de Chinezen, de Russen, maar ook alle islamitische staten deze VN-artikelen feestelijk negeren. En mochten we de wil hebben om te overleven, dan zullen we hetzelfde moeten doen. De Wever wil de Conventie van Geneve heronderhandelen ... we kunnen beter eens goed sommige VN-artikelen aan de kant vegen.

Dat Smuts van mening was dat “zwarten niet in staat mochten worden geacht Zuid- Afrika te leiden” omdat ze te onontwikkeld waren, dat de verschillende rassen best gescheiden (gesegregeerd) moesten leven (voorbode van het Apartheidsregime), kan de pret bij de “mensenrechtenactivisten” die hoog oplopen met de “menselijke waardigheid” van het VN-Handvest niet drukken. Het begrip “menselijke waardigheid” is dan ook een morele dooddoener. Wat houdt het eigenlijk in? Dat je waardig gestenigd mag worden door islamitische rechtbanken? Dat je “menswaardig” als kindbruid wordt verkocht? Dat je “menswaardig” besneden kan worden? Dat je “menswaardig” – maar aan een hongerloon – voor luxemerken mag werken, waardoor die kolossale winsten genereren? Dat wij onze industrie op een “menswaardige” manier delokaliseren, zodat kapitalisten in de Derde Wereld op een “menswaardige” manier multimiljonair kunnen worden en wij “menswaardig” zonder werk achterblijven?

De “menselijke waardigheid” kan voor ons niet “waardig” zijn als wij daarvoor ons sociale systeem moeten opofferen. Dan is het begrip “menselijke waardigheid” een wurgslang. Eentje die ons dood zal knijpen. Laten we de wetten en verdragen van de VN maar eens herzien, ze toetsen aan het verlies van “waardigheid” van volkeren in hun eigen land, ze toetsen aan de “waardigheid” die het internationalistisch grootkapitaal ons biedt enz. Laat ze ons toetsen aan de “menselijke waardigheid” van de christelijke en blanke bevolkingsgroepen in de wereld, zeker in islamitische landen (waar christenen worden onderdrukt en vermoord). Dan zouden we raar opkijken, omdat we dan zullen beseffen dat onze “menselijke waardigheid” allang is doorverkocht door onze elite. Aan de meestbiedende: het schofterige multiculturele grootkapitaal. Aan de oligopolies van het geld, aan de VN en aan alle supranationale instellingen die zij hebben opgezet.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter