Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Tuesday, 29 September 2009 15:55

Parlement = Hoerentent

Written by 

De Hoge Raad van Financiën publiceert verontrustend nieuws: bij ongewijzigd beleid en zelf bij een robuuste economische relance zullen er vanaf 2010 elk jaar tekorten van 7% van het BBP worden genoteerd. Dat zal resulteren in jaarlijkse tekorten van +25 miljard euro. Door deze tekorten zal de leninglast steeds hoger worden en zal reeds in 2010 de oude doodgewaande rentesneeuwbal als een allesopvretend monster herrijzen en onze bevolking pluimen. De banken staan al te schuimbekken van vreugde bij dit nieuws, omdat zij die rentesneeuwbal als een zoet snoepje in de eigen kas zullen steken. Want zij lenen dat geld voornamelijk aan de staat. Door die rentesneeuwbal en de 7% en meer tekorten op jaarbasis zal onze staatsschuld in 2020 oplopen tot 140% van het BBP. Dat wil zeggen 140% van de inkomsten van alle burgers en bedrijven op één enkel jaar. Gigantisch!

Sinds begin dit jaar verloren 60.000 mensen hun baan. 1,4 op nagenoeg 5 miljoen actieve Belgen ontvangen een uitkering van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Wallonië klinkt vandaag af op een werkloosheidcijfer van 17%, Brussel op 21%, terwijl in Vlaanderen 7,5% mensen zonder baan zitten (toch nog altijd 220.000 mannen en vrouwen). De Nationale Bank voorspelt dat er een krimp van liefst 16% in de Belgische (en dus ook Vlaamse) uitvoer zal zijn dit en volgend jaar. De Belgische industriële kaste van Bekaert, Colruyt, maar ook Belgacom plant dan weer een tweede golf van wat ze zelf zo flitsend "offshoring" noemt, delokalisering dus. Nog simpeler uitgedrukt betekent dat de verhuis van kosten naar lageloonlanden. Deze keer doen ook de banken en de farmasector mee met het feestje. De Belgische kaste heeft namelijk een nieuw verdrag met India gesloten dat deze praktijk aanwakkert door soepele regels voor geïnteresseerde bedrijven in te voeren. Terwijl die parasitaire kaste zich in ons land elke dag meer en meer verrijkt, verhuist ze "taken", banen dus, van eigen mensen naar het buitenland. Ze wil hier wel de poen pakken van onze mensen door producten en diensten te verkopen, maar ze geeft de winst liever uit in het buitenland. De banken hebben 25 miljard steun gekregen om hun hoofd boven water te houden, omdat ze door eigen schuld aan het verzuipen waren en als dank verhuizen ze de banen van de eigen mensen en geven die aan Indiërs. Dank u, banken! Volgens het Indiase adviesbureau Quantum Step zal de totale waarde op een jaar door die delokalisering naar steden als Bangalore en Hyderabad 4,5 miljard euro op jaarbasis bedragen. Deskundigen verwachten dat de komende drie jaar door de groei van participerende bedrijven dat bedrag zal verdriedubbelen. Gigantisch!

 

Intussen houdt de Vlaamse politieke kaste, die van wij-doen-het-beter, een fuif in het halfrond. Zelf noemt de vertegenwoordiger van de bedrijven, mijnheer Peeters (ex-Unizo), zoiets een openingsdebat. Om een debat te houden moeten er wel eerst voorstellen op tafel liggen die kunnen besproken worden. De Vlaamse politieke kaste heeft echter geen voorstellen om de crisis aan te pakken vandoen. Zij heeft zo haar eigen besognes en leeft in een eigen universum. Dat universum is gevuld met prietpraat en wordt gevoed door cocktail-en-champagne-gekwetter bij copieuze maaltijden. Die politieke parasieten weten dat ze totaal overbodig zijn vermits ze hun regio en hun land al lang geleden hebben verkocht aan de buitenlandse gilde van apparatsjiks die zich eurocommissarissen noemen en zij (het plaatselijke politieke rapalje) hier alleen nog als zaalwachters gedogen om het eigen volk te koeioneren. Dat Vlaamse parlement is - net zoals de andere 5 in dit land - een soort afspanning (café annex hoerentent) en zit vol met dubieuze lieden met de allures van bendeleden. Daarom is het niet meer dan logisch dat er, in plaats van politici vroeger, nu courtisanes op die zetels zitten. Een beetje zoals in onze rechtbanken, waar hoerenlopers en verkopers van vonnissen elkaar perfect vinden. De SM-rechter was daar maar klein bier bij; hij folterde zijn eigen vrouw alleen maar. Die partijcourtisanes moeten natuurlijk op tijd en stond met hun gat (en de rest) in de boulevardpers paraderen. Zo ook nu weer. Waar het kindsoldaatje van CD&V, mevrouw minister Hilde Crevits, mocht pronken met de duurste spullen uit de hoerentent. Maar niet getreurd, ook de diva van het cordon mocht haar kunsten (en de rest) tonen. Onze Marie staat haar mannetje. Onze nieuwe generatie genderpolitici doet het uitstekend. Voor wanneer staat de eerste geslachtsverandering in het halfrond gepland? Want homo's zitten er al genoeg, dat is niet vernieuwend meer. Gigantisch leuk, die bende!

Brood en Spelen, Sex and the City, allemaal aanwezig in dat parlement van ons. De straten zijn kapot en onveilig. Gevangenissen zijn turnpaleizen waar de veroordeelden muurtje-over springen. Als je een wapen in je gezicht wilt, moet je een uitstap in onze migrantenwijken maken. Als je kinderen drugs nodig hebben, hoef je niet radeloos te worden, ze zullen hun dosis wel op het schoolplein kopen van een allochtone vriend. Is het raciale profilering om dat te zeggen? Waarom ben je als niet-Europese illegaal dan zeker van je toekomst met steun van het OCMW of andere bevriende organisaties? Sla je iemand verrot of sla je iemand de kop in, dan ben je een JONGERE (rara wie zou dat kunnen zijn?). Stel dan je ouders en broers maar gerust, je zult niet lang op het politiecommissariaat zitten. Je bent al terug thuis voor je vriendenclub een betoging kan organiseren. Dus maak je vooral niet moe. Ben je ziek of zijn je tanden aan het rotten en heb je geen 35% remgeld om naar de dokter te gaan? Geen probleem, kijk naar het debat in het Vlaams Parlement en je wordt vanzelf weer beter. Lachen is gezond. Je tanden zullen helaas wel uitvallen van het lachen. Probleem zo ook opgelost. Wij hebben een leuk parlement, zeker nu die gasten van de N-VA het stuur richting exit uit de crisis vasthouden. Het Peumans-stuur. Die gast is zo wereldvreemd - en dat na jaren politiek carrièrisme - dat hij zich een hoedje schrok toen hij 16.000 euro op zijn rekening kreeg als maandloon voor het leiden van die hoerentent. Hij wist niet dat het zo lucratief was! Logisch dat de courtisanes ook een centje willen bijverdienen. En dat verlangen kon bevredigd worden door een fotoshoot. Gigantisch toch!

Voor de politieke en financiële elite is er geen crisis. Crisissen zijn voor hen opportuniteiten. Voor het volk, u en ik dus, wordt bij het zien van zoveel corruptie, arrogantie en platte dwaasheid het bang nagelbijten hoeveel we zullen moeten betalen voor de lolletjes van die bende daar in Brussel. Wij moeten dus van die bende af. Gigantisch simpel!


E. Hermy
Hoofdcoördinator N-SA

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter