Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Monday, 12 October 2015 13:25

Steun Assad! Steun het Baath regime! Laat de NAVO onze belangen dienen!

Written by 

Waarom laat de NAVO verstek gaan om in Syrië het wettelijke Baath-regime te steunen? Om de Amerikanen te plezieren, om de belangen van de Turken te dienen? Waarom verkwanselen we onze Europese geostrategische belangen voor supermacht Amerika of een regionale moslimdictatuur, zoals die van Erdogan in Turkije? Laten we dus van de NAVO een Europese “regionale” strijdmacht maken, laten we dan maar als regio onze plaats in de wereld heroveren. En als Rusland daarbij een bondgenoot wil zijn, geen probleem. Maar onze belangen in de Arabische regio moeten in de eerste plaats door onszelf worden gevrijwaard. Daarom moeten wij militair ingrijpen in de regio: niet om Assad van de macht te verdrijven, integendeel, wel om seculiere regimes zoals het Baath-regime aan de macht te houden. In eigen belang. Assad is een garantie om de asielinvasie te stoppen.

Daarom eist het N-SA dat er wordt geïnvesteerd in defensie en dat de eigen wapenindustrie door staatsinterventie wordt gestimuleerd. Dat dient te gebeuren een hechter samenwerkingsverband met onze Benelux-landgenoten alsook binnen het grotere kader van een “geëuropeaniseerde” NAVO zonder Turkije. Maar meer om macht en inspraak te krijgen binnen die militaire alliantie moeten we ook offers brengen. De Belgische regering zou dus kunnen beginnen met al het geld dat ze vandaag in opvangcentra, kazernes enz. steekt om te leiden naar defensiedoeleinden. Niet kazernes opfleuren voor het deserteursvolk dat er nu in opgevangen wordt, maar wel voor soldaten. Dat moeten we doen. Voor onze eigen veiligheid en het behoud van ons sociaal systeem.


 Poetin: 'Bombardementen dienen om Assad te steunen'

De afgelopen 24 uur hebben Russische gevechtsvliegtuigen 63 doelwitten gebombardeerd. Het Syrische grondleger en Hezbollah herwinnen intussen grote stukken terrein voor president Bashar al-Assad. Maar niet elk doelwit is er eentje van IS: de rebellen van het Vrij Syrisch Leger schuilen naar eigen zeggen kansloos in bunkers. Rusland bombardeert dan ook met het doel om het huidige klimaat in Syrië [te] stabiliseren.

Bron: Nieuwsblad

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter