Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Monday, 24 August 2009 11:20

Liberaal defaitisme

Written by 

Op de IJzerwake heeft de leiding van het VB weer een ballonnetje opgelaten dat het wellicht wou meenemen op de bezinningsdagen van volgende maand. Daar zal worden bedisseld hoe de verdere doorvoering van de liberale denkpiste Forza Flandria aan de militanten zal worden uitgelegd. Dit zonder de basismilitant die solidaristische roots heeft af te stoten. Een huzarenstukje dat wordt bereid en tot hapklare stukken gekookt door de liberale vleugel van de partij (die nu alle macht in handen heeft). Naderhand zullen deze hapklare geliberaliseerde brokken worden opgediend door de radicaal van dienst, Filip Dewinter, en zal het als surrogaat voor solidarisme moeten fungeren. Aangebrande soep dus.

Om die nieuwe koers uit te proberen op de achterban werd de IJzerwake als proefterrein genomen. De nieuwe koers werd er aangebracht door een neutrale persoon met wie de partij zogezegd niets te maken heeft. Frans Crols, oud-hoofdredacteur Trends, het propagandablad van de kapitaalselite. Mijnheer Crols is ook medewerker van de denktank In de Warande, een groep waar het VB graag de hoed voor afneemt. Ze zou voor een schouderklopje van die club nog veel meer uit doen, maar dat zou geen zicht zijn. Wat dat deel van de Vlaamse patroonselite schrijft en zegt wordt op de Madou even heilig beschouwd als soera's in de Koran voor een vrome moslim. Mijnheer Crols mocht dan ook het heilige kapitalisme en de maagdelijke vrijemarkteconomie komen bezingen en prijzen. Het was zowaar een eredienst opgedragen aan die sukkelaars en onderdrukten uit de economische wereld. Hoog werden de bedrijfleiders en bedrijven geprezen, zelfs Studio 100 werd als voorbeeld gesteld van innovatief ondernemen. Plopper de plop nog aan toe!

 

De propagandist van het liberalistische nationalisme die door het VB was ingehuurd wist de aanwezigen ook te verassen met de blijde mare dat we in Vlaanderen de meest vrije en onafhankelijke pers hebben van de aardbol. Die man gelooft blijkbaar werkelijk dat Samson een sprekende hond is! Welk ander individu zou dergelijke lulkoek over de meest 'onafhankelijke' pers in dit land uit zijn botten durven te slaan? Onze pers is in handen van grote kapitaalgroepen en dus slaafs aan het regime en het multi-etnische project. Onafhankelijk, mijn oor! Ze laten hun oren als eens hangen naar de verschillende fracties binnen de elite, dat is waar, maar dat is geen onafhankelijkheid. Trouwens, die pers heeft van de politieke elite een volledige tv-zender cadeau gekregen, even 'onafhankelijk' als de staatszender met andere woorden. Maar Crols ging maar verder - elke belemmering van de vrije markt moest worden opgeruimd en belastingen moesten omlaag voor de bedrijven. Sommigen zouden zo weinig moeten betalen dat ze, als het van Crols en de In-de-Warande-boys afhangt, straks nog geld toekrijgen als aanvulling op de notionele intrestaftrek!

De enigen die volgens Crols een toontje lager moesten zingen, waren de vakbonden, die smerige plezierbedervers van Vlaanderen. Dat de honderdduizenden leden van die vakbonden bestaan uit de gewone Vlaamse werkman en bediende was iets wat niet zo direct tot onze Warande-man doordrong. Dat die honderdduizenden vakbondsleden ook voor een groot deel tussen zijn toehoorders zaten, kon hem blijkbaar geen lor schelen. De partijennomenclatuur die zat te luisteren was dit kleine detail blijkbaar ook al geheel ontgaan. Ik heb mijnheer Crols geen verkeerd woord (of eerder juist woord) horen zeggen over de bankenmaffia en topfoefelaar Lippens. Neen, het zijn de vakbondsmilitanten en hun leiders die kop van jut zijn bij mijnheer Crols en consoorten. Met andere woorden: de overgrote meerderheid van de werkende Vlamingen.

Maar de klap op de vuurpijl had mijnheer Crols voor het laatst bewaard: de Vlamingen moeten maar eens afstand nemen van een groot stuk grondgebied. We hebben dat niet meer nodig, zei de man. Het valt de elite blijkbaar te duur uit. Weg met Brussel, zei de man, we geven het weg. Na Fortis en gas- en electriciteitsbedrijven wordt dat een kwalijke gewoonte van de heersende elite. Weggegeven van volkseigendom is waarschijnlijk een trendy lifestyle van de rijken. Ze geven al zo graag aan vreemdelingen, waarom dan ook niet een volledige stad ineens? Als het maar niet uit de eigen zakken komt... Dat komt nog in het Guinness Book of Records. Ik moet toegeven, het was warm die dag en een zonneslag kan iedereen overkomen. Maar op dat ogenblik had men toch het Vlaamse Kruis moeten inschakelen. Die mensen zijn professioneel genoeg om iemand die wartaal uitslaat te verzorgen. Op de plaatsen waar de partijennomenclatuur rustig zat te genieten van Crols liberale comedy act was er evenwel geen reactie. Ze zaten nog te genieten van het liberale Vlaanderen dat Crols hun de hele tijd voorhield, zoals konijnen met een wortel worden gevangen. Maar toen er verschillende mensen begonnen te jouwen, besefte de top dat hij dat stukje van de show best niet zou overnemen op zijn bezinningsdag. Het zou niet verkopen.

De dag nadat grappenmaker Crols verklaarde Brussel met geschenkverpakking en al te willen cadeau doen aan de Waalse en Brusselse elite, nam het VB afstand van dat voorstelletje met een droge mededeling. Maar op de partijblog werden alle duivels ontbonden tegen enkele voorstellen van Luc Cortebeek, de woordvoerder van de christelijke vakbond die ervoor had gepleit dat rijke mensen een tandje bij zouden moeten steken om de gevolgen van de financiële crisis te verzachten voor de massa. Het wegsmijten van Brussel naar de honden kon de VB-leiding nog niet aan diens achterban kwijt. Maar de rest van de liberale les die Crols aanhang en top was komen geven, kon blijkbaar als zoete koek worden geslikt: "weg met het pesten van de rijken door de georganiseerde arbeiders en bedienden, vooruit met de uitbouw van een veilig luxebed voor de topelite!" kwam het op neer.

Euforie alom als het om geld verdienen in Vlaanderen gaat, defaitisme als het gaat om het beschermen van de eigen grond. Daar lusten ze op de Madou wel pap van. Zeker de voorzitter. Ze hebben blijkbaar de lessen van hun zionistische vrienden niet goed begrepen. Grond is alles!


Eddy Hermy
Hoofdcoördinator N-SA

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter