Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Tuesday, 24 November 2015 17:55

Turkije uit de NAVO, de NAVO uit Turkije!

Written by 

Solidaristisch standpunt: Turkije uit de NAVO, geen oorlog met Rusland!

Turkije duldt blijkbaar geen pottenkijkers die zijn bewegingen aan het Syrische front in de smiezen houden. Het is afdoende bewezen dat de Turken tot op vandaag zowel logistieke als financiële hulp verlenen aan de soennitische moslimterroristen van IS: ze kopen olie van IS aan, verzorgen gewonde moordenaars ervan en leveren er méér dan zeker ook wapens aan. Dat zou de reden kunnen zijn dat Turkije een Russisch vliegtuig uit de lucht heeft gehaald vandaag.

NAVO-landen, die verplicht zijn een lid bij te staan als dat wordt aangevallen, mogen zich niet door het soennitisch-islamitische Turkije laten meesleuren in een oorlog met Rusland. Dat zou Turkije immers al te goed van pas komen om zijn imperialistische doeleinden te verwezenlijken, terwijl het zo tegelijkertijd kan afrekenen met de separatistische Koerden. Twee keer winst voor Turkije, maar waar liggen onze belangen bij dat alles? 

De NAVO mag geen wapen in handen van een islamitisch land zijn. Wij mogen geen soldaten opofferen voor de agenda van een godsdienstfractie binnen de islam, met name het soennisme (versus het sjiisme). Want daar draait de huidige oorlog in het Midden-Oosten voor een groot stuk om: godsdienstwaanzin in dienst van imperiale belangen, de waan van een nieuw kalifaat. Ook Turkije, de opvolgerstaat van het Ottomaanse rijk en dus het laatste bestaande kalifaat, zou maar wat graag het nieuwe kalifaat willen worden.

Om niet meegesleurd te worden in die godsdienstwaanzin moeten we Turkije uit de NAVO weren, minstens het artikel dat tot wederzijdse hulp verplicht voor dat land afschaffen. Voor ons is het verslaan van het huidige IS-kalifaat immers van levensbelang, omdat dat laatste als uitvalsbasis dient om ons te terroriseren. En onze soldaten dan laten vechten (en sneuvelen) voor een nieuw Turks kalifaat is compleet misdadig.

Geen oorlog met  Rusland, zeker niet om Turkse en soennitische belangen te verdedigen die voor ons niet van belang zijn. Laat daarom Syrië in handen van de Baath-partij en Assad. Zij zijn een garantie dat het soennitische radicalisme wordt ingetoomd. Radicalisme dat onze steden in terreurnesten heeft veranderd.

Geen medeplichtigheid aan een godsdienstoorlog! Geen uitbreiding van het conflict naar de rest van Europa, zeker niet naar Oost-Europa (daar zijn vandaag al spanningen genoeg vanwege territoriale belangen)! Laten we het belangrijkste niet uit het oog verliezen: we moeten niet de belangen van de Turken dienen, maar wel die van de Europese volkeren binnen NAVO-verband.


Handlangers van terroristen steken ons mes in de rug’

President Poetin reageert furieus op het vliegtuigincident van deze ochtend, waarbij Turkije een Russische straaljager neerschoot.

Volgens Turkse autoriteiten zou een Russisch gevechtsvliegtuig deze morgen het Turkse luchtruim zijn binnengedrongen. Het Turkse leger reageerde prompt door de straaljager, een SU-24, neer te schieten. Rusland ontkent stellig dat zijn straaljager boven Turkije vloog en is dan ook furieus.

In een officiële mededeling verklaarde de Russische president Vladimir Poetin: ‘We hebben lange tijd de beweging van olie en petroleum geregistreerd van Turkije naar bezet IS-gebied. Dit bewijst het enorme aantal aan financiële steun dat de terroristen ontvangen’, aldus Poetin. ‘Nu steken de handlangers van de terroristen ons een mes in de rug door onze vliegtuigen aan te vallen die het terrorisme bestrijden. Dit gebeurt ondanks de overeenkomst die we hebben getekend met onze Amerikaanse partners, net om dit soort incidenten te voorkomen.’

De Turkse link met IS

Poetin wees er verder nog op dat Turkije een van de landen is die verondersteld wordt te vechten tegen terrorisme binnen de internationale coalitie, die geleid wordt door Washington.

‘Als IS zoveel geld verdient met oliehandel - en dan hebben we het over honderdtallen miljoenen of zelfs miljarden dollars - en ze worden gesteund door de strijdkrachten van een volledige staat, dan is het duidelijk waarom ze zo schaamteloos optreden, mensen op zo’n wrede manier doden en terroristische aanslagen plegen overal ter wereld, tot in het hart van Europa.’

Bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter