Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Thursday, 03 December 2015 14:57

PVDA organiseert een petitie tegen een Saoedische investering

Written by 

... en behartigt op die manier de belangen van China

Peter Mertens, voorzitter van de communistische PVDA, lanceert een petitie tegen een geplande Saoedische investering in de Antwerpse haven. Hij wordt daarbij zelfs moreel ondersteund door Koen Dillen, zoon van VB-oprichter Karel Dillen. Mertens’ hypocrisie is echter ook nu weer grenzeloos in al haar walgelijke eenzijdigheid.

Enkele voorbeelden. Waarom verzoekt de PVDA niet om de concessie van de Grote Moskee van Brussel in te trekken? Zou het kunnen dat ze dat niet durft, omdat ze zo een groot deel van haar eigen electoraat dreigt te verliezen? Het gaat hier tenslotte niet meer om een “Partij van de Arbeid”, maar wel om een “Partij van de Allochtonen”, die ook veel soennitische moslims onder haar kiezers telt ... Het was ook de PVDA die in de aanloop naar de vorige Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen een sms rondstuurde waarin zij liet verstaan “voorstander te zijn van het dragen van een hoofdoek”. Waarom een concessie in de haven tegenhouden, die werkgelegenheid zal genereren, en een concessie voor de Grote Moskee aan de Saoedi’s laten? In die moskee wordt het wahabisme meer gepredikt dan dat ooit in de haven het geval zal zijn.

De verlening van de havenconcessie kan beter worden gekoppeld aan de intrekking van de moskeeconcessie, zodat de staat weer controle krijgt over de Grote Moskee. Eens kijken in hoeverre die sjeiks hun geloof verkiezen boven poen als ze moeten kiezen tussen een moskee en een winstgevende investering ... Voor ons land is de winst dubbel. Ten eerste krijgt het de controle terug over een stuk grondgebied, de Grote Moskee van Brussel, waarvan men nu in feite duldt dat het Saoedisch territorium is (vergelijkbaar met een ambassade). Daarbovenop wordt werkgelegenheid gecreëerd voor een paar honderd havenarbeiders aan de Antwerpse dokken. Wanneer de sjeiks de moskee niet willen opgeven, dan heeft men alsnog een legitieme reden om de zakelijke concessie te weigeren. Voor wat hoort wat. Dan zou men tenminste de belangen van de arbeiders verdedigen – wat communisten toch beweren te doen? – in plaats van arbeidsplaatsen in gevaar te brengen om een moskee te ontzien.

Laten we echter ook niet onnozel zijn. De Saoedi’s mogen dan wel verantwoordelijk zijn voor terrorisme, de Turken zijn dat evenzeer (zie de beschuldigingen die Poetin heeft geuit over de oliehandel tussen Turkije en Islamitische Staat). En die laatsten zijn dan nog onze NAVO-bondgenoten! En wat met Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten? Of wat te denken van Chinese investeringen in ons land? China is immers één groot concentratiekamp en ondersteunt de terreurstaat Noord-Korea, een land dat de wereld met kernwapens bedreigt. China bezet Tibet en onderdrukt de cultuur van dat land. Het rooft Afrika leeg en pikt daar Europese (waaronder Belgische) invloedssferen in. Het neemt er Belgische handel en investeringen over, wat minder werkgelegenheid voor Belgische arbeiders en kaders impliceert. En terwijl China daarbij alle democratische tierelantijntjes aan zijn hielen lapt, heeft de PVDA geen enkel probleem met Chinese investeringen in ons land ...

In haar oproep om een petitie te ondertekenen tegen Saoedische investeringen in ons land suggereert de PVDA dat er “meerdere aanvragen van andere investeerders lopen” voor de betreffende concessie in de Antwerpse haven. Zou het kunnen dat daar ook Chinese aanvragen bij zijn en dat de PVDA door middel van een “progressieve tegen het kapitalisme gerichte petitie” de belangen van China in de Antwerpse haven behartigt? Zou Koen Dillen dat bedoelen met “waarover men niet spreken kan, daarover moet men zwijgen”, wanneer hij Peters Mertens, de capo van de communistisch-islamitische PVDA, de hemel inprijst?


“Heel erg Peter Mertens in deze gelijk te moeten geven. De Roovers grenzeloze ijdelheid begint hem zwaar parten te spelen. ‘Worüber man nicht sprechen kann, darüber soll man schweigen’, Peter.” (Facebook, 30 november 2015)

De man die Peter Mertens (PVDA) gelijk moet geven, al vindt hij dat wel erg, is Koen Dillen. En de zoon van Vlaams Blok-oprichter Karel Dillen haalt er ten gerieve van Peter De Roover (N-VA) nog een citaat van de Oostenrijks-Britse filosoof Wittgenstein bij. Koen Dillen geeft Peter Mertens gelijk in de kwestie Saoedi-Arabië, op deze blog hier ook al ten berde gebracht.

De PVDA lanceert een petitie om geen Saoedische concessie in de Antwerpse haven te geven. “Het is hypocriet om het terrorisme te willen bestrijden met harde maatregelen op binnenlands vlak, wanneer men tegelijkertijd de rode loper uitrolt voor de financiers van datzelfde jihadi-terrorisme op buitenlands vlak.” Tekenen van de petitie kan hier.

Bron: AFF – Arabisch Fascistisch Front

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter