Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Wednesday, 09 December 2015 15:07

Franse bondgenoten van Vlaams Belang vrijen moslims op

Written by 

... terwijl PEGIDA-Vlaanderen VB-kopstukken naar voren schuift als anti-islamactivisten

Hierboven de hoofding van een van de zeshonderdduizend pamfletten die Wallerand de Saint-Just, lijsttrekker voor het Front National in de regio Ile-De France in de Parijse banlieues liet verspreiden. “Musulman peut-être, mais Français d’abord” stond erop te lezen.

Marine Le Pen spreekt allang niet meer over het feit dat Frankrijk ‘bezet’ wordt door moslims en een invasie door vreemdelingen ondergaat. Zij spreekt nu over het ‘fenomeen’ immigratie en beweert (net als links en de liberale burgerij dat doen) dat ‘Islamitische Staat’ en andere islamstrijders niet de ‘echte’ islam aanhangen, dus niet dé islam verkondigen. Hoe komen die atheïsten allemaal – plots – tot zoveel kennis over de islam, vraag ik mij soms af. In een toespraak zegt Marine Le Pen dat ze niet wil dat haar islamitische landgenoten – “zij  die gehecht zijn aan de natie en onze waarden” (sic) – verward worden met hen die geloven dat ze mogen doden in naam van de islam. Ze heeft duidelijk niet eens de moeite genomen om de Koran (en vooral de Hadith of Overleveringen goed te lezen). Maar waarschijnlijker lijkt ons dat zij en haar partij gewoon plat op de buik zijn gaan liggen voor de ingevoerde islambevolking in haar land. Hoe kan men immers wetten die voortspruiten uit de Koran ooit als ‘verlichtend’ bestempelen?

Wat vooral opvalt met Marine Le Pens draaikonterij over vreemdelingen is dat ook haar Europese bondgenoten haar in dat huilen met de wolven volgen. Zo spreekt de voorzitter van het Vlaams Belang ook niet meer over ‘de immigrant’, maar over het ‘immigratiesysteem’. Hij zegt daarbij dat hij niet de immigrant viseert, maar wel het systeem. Het is nog even wachten vooraleer Van Grieken zich op een meeting van PEGIDA-Vlaanderen zal solidariseren met de visie van Mme Le Pen en ik voorspel dat dit niet meer lang zal uitblijven (zeker als er verkiezingen aankomen). Dewinter, die staat al met een voet in de vuilnisbak van de geschiedenis, tenzij hij nog maar eens van ‘kazak’ verandert  (dat is met deze carrièrist nooit uit te sluiten). Van Grieken heeft zich in een recent interview met Knack ook al zo goed als ‘gedistantieerd’ van de anti-islamactivist Sam Van Rooy, die nochtans voor de partij werkt.

Onze stelling, dat een beweging als PEGIDA zich nooit voor de kar van een partij had mogen laten spannen blijkt juist te zijn. Burgerlijke partijen willen immers maar één ding: stemmen ronselen om daarna het bijbehorende geld te kunnen incasseren. En het VB verschilt in niets van andere partijen wat dat betreft. PEGIDA staat voor ‘Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland’ en het zou van een ongehoord verraad getuigen mocht men nu plots – zoals Mme Le Pen dat in Frankrijk doet – de islam tot ‘Europees erfgoed’ benoemen, uit zuiver electorale motieven vreemdelingen als ‘patriotten’ omhelzen. Nog veel minder willen wij dat dit in de Benelux als middel tot ‘integratie’ wordt gepropageerd door wat zich ‘extreemrechts’ noemt.

Daarom moeten wij ervoor zorgen dat grassroots-bewegingen zoals PEGIDA uit de handen van partijbonzen worden gehouden. Die blijken altijd weer onbetrouwbaar.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter