Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Saturday, 12 December 2015 12:29

Volgens Merkel is Assad geen gesprekspartner ...

Written by 

... toen Bashar al-Assad voor Europa wel de legitieme leider van Syrië was

Merkel weigert om samen met de legitieme leider van het Syrische volk, Bashar al-Assad, tegen IS te vechten. Volgens haar is dat omdat de overgrote meerderheid van de naar haar land gevluchte Syriërs gevlucht zijn voor Assad (blijkbaar niet voor de gruwelpraktijken van de IS-moordenaars).

Deze opstelling doet toch wel een paar fundamentele vragen rijzen. Eén daarvan is: als een deel van het Syrische volk gevlucht is voor Assad en niet voor de terreur van Islamitische Staat, dan zijn de IS-moordenaars blijkbaar toch nog de slechtste niet aangezien zij vechten tegen het wettige regime van Assad (waar volgens Merkel ook de vluchtelingen tegen zijn). Islamitische Staat is dus volgens Merkel een minder kwaad dan de Syrische regeringsleider.

Als die vluchtelingen inderdaad zijn weggevlucht voor het seculiere regime van de Baath-partij, mogen we dan veronderstellen dat die vluchtelingen wel te vinden waren voor een Islamitisch Kalifaat in Syrië en Irak? Dat zou de asielcatastrofe nog beangstigender maken dan ze al is. Dat zou immers betekenen dat er honderdduizenden tegenstanders van het seculiere regime in Duitsland en Europa  zijn ingevoerd, mensen die een op de Koran gericht Kalifaat niet ongenegen zijn. Dat betekent dat de burgeroorlog op termijn van Syrië naar Duitsland en Europa wordt overgebracht. De strijd van die moslims zal dan tegen de “christelijke” dictator Merkel gericht zijn. Het is zoals Marx ooit schreef: de burgerij levert altijd zelf het koord waaraan ze zich verhangt. En dat zou Merkel toch moeten beseffen, zij heeft Marx ooit van buiten moeten leren in de DDR.

Merkel heeft in de DDR echter ook geleerd dat “eigen volk” niet bestaat, alleen het internationale proletariaat. En in haar stompzinnige visie maakt het niet uit of dat proletariaat islamitisch dan wel linksliberaal is. De “onzichtbare” hand van de vrije markt zal op termijn  alle culturele barrières slopen ... dat hopen de links- en rechtsliberalen tenminste. En als het mislukt, ach wat maakt het uit … Het eigen volk betaalt toch altijd de rekening.

 


 

“De Duitse bondskanselier Angela Merkel sluit elke samenwerking met de Syrische president Bashar al-Assad uit in de strijd tegen de jihadisten van ISIS (Islamitische Staat). In een gesprek met een Duitse krant dat zaterdag gepubliceerd werd, zegt ze dat de “meerderheid” van de Syriërs die naar Europa gevlucht zijn, aan Assads bewind wilde ontkomen.”

Bron: De Standaard (12 december 2015)

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter