Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Monday, 14 December 2015 17:33

Het nieuwe fascisme komt van links en het grootkapitaal

Written by 

Elke vorm van “politiek”' misprijzen tegenover een oppositionele groep (in Frankrijk is dat tegenover het FN, in ons land het VB, maar in het algemeen tegenover andere nationalistische groepen) is een verder stap richting fascisme.

Wat is “fascisme” immers in wezen? Het is een alliantie tussen nationale kleinburgerij en grootkapitaal. En wanneer links (de kleinburgerij) oproept om in Frankrijk voor rechts (het grootkapitaal) te stemmen, dan is er sprake van een dergelijke alliantie. Dat is waarom het N-SA beweert dat het “nieuwe fascisme” van links en de burgerij komt, omdat alle sociologische voorwaarden voor het ontstaan van fascisme – een verbond van kleinburgerij, grootkapitaal en lompenproletariaat (vertaal dit grotendeels – maar niet uitsluitend – als immigratieproletariaat) en je hebt de cocktail waaruit fascisme ontstaat.

Vroeger was nationalisme een bepalende factor in het ontstaan van fascisme, nu is dat vervangen door immigratie en transnationalisme (wat op zich ook een vorm van nationalisme is natuurlijk). Daarom ook is antifascisme het nieuwe fascisme. En als je ooit naar een nationalistische demo bent geweest in Duitsland (moet je eens doen als je aan onze stelling twijfelt), dan zul je met eigen ogen zien hoe gewelddadig dat nieuwe fascisme en je zult ook zien dat de sociologische samenstelling van de “fascisten” uit de bovengenoemde groepen bestaat. Gesponsord door de politieke top en het staatsapparaat.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter