Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Monday, 21 December 2015 14:36

Dewinter: volkstrijd is niet elegant of gepast

Written by 

... dit is natuurlijk wel gepast en elegant, sjalom

De “harde islambestrijder” Filip Dewinter vindt de volksstrijd die de mensen van Geldermalsen voeren tegen de inplanting van een asielcentrum in hun gemeente niet elegant en gepast. Ja, de “strijd” die beroepspolitici voeren is natuurlijk wel meer “elegant en gepast” te noemen. Zo elegant dat het nutteloos is hem te voeren.

Zo is het welzeker meer “gepast” dat een separatist de Belgische staat wil “breken” vanuit de slaapverwekkende (Belgische) Kamer van Volksvertegenwoordigers. Met als toemaatje een eedje afgelegd aan onze geliefde Vorst, driemaal hoera! Dit onder het moto: “wij willen België breken maar niet te rap, want het vat is nog niet leeg”. Dat die aanhangers daar zelfs niet mee lachen getuigt van het politiek-ideologische peil dat daar heerst.

Hoogst gepast en elegant kan men dit noemen: vanuit het pluche (met een toploon betaald door papa Belgique) diezelfde staat beweren af te breken waarvan men de vertegenwoordiger is. Hoe dat werkt bij Vlaams-nationalisten als ze “echt” macht hebben, kunnen we elke dag vaststellen bij de ploeg Rode Duivels van de N-VA. En in eigen land zorgen Dewinter en zijn ploeg van de huispolitie (waar we uit beleefdheid de naam niet van noemen), die aan de partij verbonden is als een blindengeleidehond aan zijn meester, er natuurlijk altijd voor dat toestanden zoals in Geldermalsen nooit kunnen plaatsvinden.

De Belgische staat betaalt het Vlaams Belang en andere politici niet voor niets zoveel geld: zij moeten in ruil daarvoor elke strijd “elegant en gepast” houden, onschadelijk dus. Dat is dan ook de zekerste weg naar een nederlaag (buiten de electorale nederlaag waar het hem allemaal om draait). Maar sommigen verdienen er mooi aan. Een zeer elegante en gepaste bezigheid is het. En we moeten het toegeven: Dewinter is daar fanatiek in, hij laat het pluche niet los. Man, dat is pas een “strijder” op sokken!


“Dewinter over gebeurtenissen in Geldermalsen ‘De gebeurtenissen waren misschien niet elegant of gepast. Maar als politici niet willen luisteren, moeten ze helaas maar voelen.’”
 
Bron: De Standaard (21 december 2015)

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter