Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Wednesday, 23 December 2015 18:28

Steun een corporatieve hulporganisatie!

Written by 

Wij willen nog een warme oproep doen aan onze lezers en vrijwilligers om een goed doel te steunen. Natuurlijk steunt u door het lezen van deze blog en naar activiteiten van onze beweging te komen al een ‘goed’ doel. U werkt er namelijk de bourgeoisie en de linkse asielknuffelaars mee op de zenuwen. Er zijn echter ook andere noden die moeten worden gelenigd. Eén daarvan is de armoede bij het eigen volk verlichten. En hoe kleinschalig ook, elke initiatief dat onze minderbegoede volksgenoten een beetje kan helpen is meegenomen.

Er zijn zeker mensen die hulp bieden aan hun behoeftige medemensen van eigen bodem, maar op de staat hoeven die niet rekenen voor steun aan het eigen volk. Die staat heeft het te druk om “andere” mensen financiële en materiële steun te verlenen. Het is zelfs zo dat die staat, en zijn regime in het bijzonder, voor een groot deel aan de basis liggen van de binnenlandse armoede, toch bij een deel van het eigen volk. Bijvoorbeeld door besparingen op te leggen, eigen mensen niet te begeleiden zoals dat met vreemdelingen wel gebeurt enz. Voor die laatsten staan alle sluizen van de hulpverlening wagenwijd open. Voor onze mensen sluit men niet alleen de ogen, maar ook de deuren van de hulpverleningsbureaucratie.

De situatie is echter wat ze is. En terwijl wij van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief via deze blog en andere kanalen een politiek antwoord proberen te formuleren, zo proberen anderen het op een concretere manier. Die symbiose tussen politieke en corporatieve actie is iets wat we in de toekomst meer zullen moeten organiseren. We zullen meer en meer op onszelf aangewezen zijn om vooruit te komen.

Het voorbeeld van Podemos in Spanje is daarbij leerrijk (net zoals dat van Gouden Dageraad in Griekenland). En ook al heeft Podemos een links-liberaal en pro-immigratieprogramma, toch moeten we de werkwijze ervan bestuderen. Deze beweging/partij steunt op corporatieve initiatieven, aangevuld met een politiek (partij)programma. Dat moeten we in ons land ook nastreven. Uiteraard met een nationalistisch programma, dat spreekt, maar zeker ook met corporatieve doelen(wat voor solidaristen een pak natuurlijker is dan voor links). Het bewijst hoe sterk solidaristisch corporatisme is, als zelfs links zich ervan bedient.

Onder die doelen valt zeker de hulp aan mensen in nood. Daarom willen wij vandaag aan jullie vragen, een dergelijk initiatief te steunen met een donatie. Kortom, kleren, voedsel en geld geven. Want we staan aan het begin van een nieuwe tijd, een tijdperk waarin zelfhulp en zelforganisatie samen met politieke actie centraal staan. Niemand anders zal ons helpen,  wij moeten het zelf doen. De tijd van PRATEN is allang voorbij. DOEN moet de nieuwe stijl zijn!

Steun daarom “Actie tegen Vlaamse Armoede” op rekeningnummer BE 21 7506 0475 0403 (AXABBE22)!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter