Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Tuesday, 01 March 2016 16:34

Staatsecretaris Bart Tommelein: “Ik ben fier dat ik bejaarden zoals jij gratis vervoer heb afgepakt- jullie hebben geld genoeg”

Written by 

 

Plaatselijke politieke maffia van sossen en andere liberalen

 

Gisteren met een paar mensen een pamflettenactie aan het begin van de maandelijkse gemeenteraadszitting in Oostende gehouden. Dit naar aanleiding van een tekst die verschenen was in de door Open VLD verspreidde ‘Burgerkrant’ van vorige maand. Daarin stelde Open VLD ‘dat het dankzij hen was dat het gratis openbaar vervoer voor 60-plussers werd afgeschaft. Dat vroeg om een antwoord van burgers zoals wij , burgers die niet op hun kop laten zitten door politieke parvenu’s. Het soort politieke klasse dat cumuleert als de beesten (staatsecretaris- voorzitter gemeenteraad - en tal van andere leuke bijverdiensten) maar daarnaast niet beschaamt is voordelen die andere mensen genieten af te pakken.

We hadden aan de bovenkant van het door ons verspreide pamflet de oorspronkelijke tekst, en de afbeeldingen van de VLD burgerkrant overgenomen, ( een foto van de staatsecretaris met plaatselijke schepen) met daaronder een tekst van ons waarin we stelden :

“ Waarop is de VLD fier, Op het feit dat ze van oude mensen het gratis vervoer afneemt en in ruil dit voordeel aan vreemdelingen geeft. En zo, op deze manier, mensen die hun hele leven voor dit land hebben gewerkt, besteelt. Om daarna voordelen te kunnen geven aan zij die nog nooit iets aan onze maatschappij hebben bijgedragen. De open VLD is-samen met de SP-A in deze stad een cadeaumachine voor vreemdelingen geworden. En tot vernietigers van voordelen voor de eigen bevolking. Is dat iets om fier op te zijn. Of is dat iets om in de grond te zakken van schaamte ?.

 

En wij hadden succes met ons pamflet – zelfs SP-A voorzitter Crombez -die samen met Wouter De Vriendt van Groen als vrolijke vrienden kwamen aangestapt naar de vergadering kregen een pamflet van ons in de handjes gestopt. En hun eerste reactie was een opgestoken duim. Toen ze het volledig hadden gelezen was het iets minder, wij hadden immers de heilige vreemdeling –negatief- vernoemt. De plaatselijke ‘ Vlaams Belangers’ wisten niet hoe vlug ze zich uit de voeten moesten maken toen ze ons hadden gespot . Echte Vlaamse helden zijn het dat volkje. Zeker toen een VLD mandataris begon te kelen dat het allemaal een opgezet spel van het Vlaams Belang was, dat pamflet. Ja slim zijn die mandatarissen niet, slim zijn is eerder een nadeel in de politieke branche.

Dan was het ‘zwarte’ gemeenteraadslid van Groen Colin Nweke een pak moediger (maar zo bleek , niet persé slimmer) want die kwam mij de hand schudden, met de mededeling dat zijn partij Groen helemaal op dezelfde lijn zat met hun analyse als ik in mijn pamflet. Ik schrok mij een hoedje en vroeg of hij de tekst wel helemaal gelezen had, neen zo bleek. En na mijn opmerking -dat hij er helemaal niet groen uitzag- en hij de tekst vlug doorgenomen had , was die groene zwarte mens weg als de bliksem, terug naar af.

De staatsecretaris kon dit natuurlijk niet over zijn kant laten gaan, kwam op ons af met de mededeling dat het verboden was om in de gebouwen van t’ Stad pamfletten te verspreidden , maar… dat hij gezien de kou buiten, clementie zou tonen ( als je duizenden vreemdelingen een warm onthaal biedt kan je moeilijk een paar oude mensen in de kou op straat zetten) dat is niet zo’n sympathieke geste met al die getuigen.

Op de vraag van de staatsecretaris ‘waar hij dan wel ‘vreemdelingen’ bevoordeeld had wees ik hem op het feit dat asielzoekers in Oostende appartementen op de zeedijk (residentiele appartementen dus) toegewezen kregen, en sociale woningen waar ‘echte’ Oostendenaren jaren op moeten wachten er één te krijgen . In een van de armste centrumsteden van het land wil de politieke elite blijkbaar de asielzoekers in stijl opvangen, hier geen opvangcentra maar chique appartementen met zeezicht. Verder nodigden wij de staatsecretaris uit om even mee op de bus te stappen , die bussen zitten vol met vreemdelingen die gratis rijden ,zodat er geen plaatsen meer vrij zijn voor de lokale bevolking. Dat dit wat anders was dan een dienstwagen met chauffeur ,zoals hij er een ter beschikking heeft ,op onze kosten.

Daarop werd onze staatsecretaris zo kwaad dat hij zei “ dat hij fier was dat hij mensen zoals ik , bejaarden, het gratis vervoer had afgenomen, omdat wij toch geld genoeg hebben. Waarna hij zelfvoldaan weg-beende.

Als je weet dat het gemiddelde pensioen in ons land amper 1100 euro bedraagt, was dit een smakeloze en hautaine opmerking van onze liberale excellentie. Maar ja, zo kennen we hen, eigen volk kan verrekken is hun motto. Bij de Open VLD hebben ze allemaal een Turtel-complex, geef aan de rijken en steel van de armen.

Maar wij kunnen van onze politieke elite niet meer verwachten, zij stelen van ons om het aan hun ingevoerde asiel-leger te kunnen geven.

Intussen hoorden we in de verte het geknaag van ratten, dat wij fascisten zouden zijn. Ja iedereen die blank is -en voor zichzelf opkomt , dat moet wel een fascist zijn. Fascist zijn wordt zo een modetrend. Al met al was het een geslaagde avond, er was toch niets op TV, buiten dat gezever over asielzoekers.

 

 

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter