Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Friday, 18 March 2016 10:14

Hoe meer invoer vreemdelingen hoe armer het eigen volk wordt dat is de waarheid

Written by 

 

 
 
 

75% van onze 'eigen' oudere medeburgers krijgen niet niet eens genoeg pensioen om daarmee een rusthuis te kunnen betalen, maar 1 miljard euro (volgens de leugenpers is het 'maar' 650. 0000 euro) aan de opvang van nieuwe immigranten geven, no problemo zou Ché zeggen.
In dit land wordt de eigen bevolking door de elite gediscrimineerd.
En volgens de linkse boevenbendes van Hart boven Hard ( een Hart voor de vreemdeling-maar Hard voor het eigen volk) is dat goed zo.
En volgens d...e communistische super-crimineel van de PVDA 'Peter Mertens' moeten vreemdelingen 'nog meer krijgen.
Maar zoals wij zien bij onze ouderen, betekent meer voor vreemdelingen, minder voor eigen ouders en grootouders
Ja die links mensenvrienden, die haten hun eigen ouders en grootouders dan ook hards- grondig.
Zondag komen ze echter op straat voor een 'warme samenleving' warm voor hen en hun asielvrienden maar donker en koud voor onze eigen mensen.
Maar het is zoals de links-liberaal Tommelein mij tijdens een pamflettenactie tegen het afschaffen van gratis busvervoer voor 65 plussers zei: " ik ben er fier op dat ik dat van ouderen zoals u kan afpakken,want jullie generatie heeft geld zat" Ja links en linsliberalen hebben inderdaad een hart, een hart van steen.

 

Verblijf in Vlaams rusthuis kost gemiddeld 1.595 euro

Een rusthuisbewoner betaalt in Vlaanderen gemiddeld 1.595 euro per maand, zo blijkt vrijdag uit de Rusthuisbarometer van de Socialistische Mutualiteiten. Een Vlaams rusthuis is gemiddeld een pak duurder dan een woonzorgcentrum in Brussel (1.497 euro) of Wallonië (1.338 euro). De Socialistische Mutualiteiten waarschuwen wel dat het pensioen van drie op de vier rusthuisbewoners niet volstaat om de maandelijkse rusthuiskost te betalen.

 

De duurste Vlaamse rusthuizen liggen in de provincie Antwerpen (1.725 euro), gevolgd door Vlaams-Brabant (1.639 euro), Oost-Vlaanderen (1.600 euro), Limburg (1.534 euro) en West-Vlaanderen (1.525 euro). Ter vergelijking: een rusthuisverblijf in Henegouwen kost gemiddeld 1.252 euro per maand. De prijs van de bouwgrond, het aanbod en de graad van zorgbehoevendheid zijn belangrijke prijsbepalingsfactoren.

De rusthuiskost is opgedeeld in een dagprijs (gemiddeld 50 euro in Vlaanderen) en supplementen (107 euro). Het merendeel van de supplementen gaat naar geneesmiddelen. Ook de dokterskosten, activiteiten, de was, telefoon- en televisieabonnementen kunnen hiermee bekostigd worden.

Pensioen volstaat niet

Uiteindelijk nam de Rusthuisbarometer het verschil tussen het inkomen van de oudere en de rusthuiskost in rekening en kwam het tot de conclusie dat in drie op de vier gevallen het pensioen van de rusthuisbewoner niet volstaat om het verblijf in het ouderencentrum te bekostigen.

Transparant

De Socialistische Mutualiteiten doen op basis van dit onderzoek een oproep aan de Vlaamse regering, die sinds de zesde staatshervorming bevoegd is voor de residentiële ouderenzorg, om de rusthuisfactuur meer transparant te maken. Dit door werk te maken van elektronische facturering. Om de supplementen terug te dringen moet het geneesmiddelengebruik bij ouderen gerationaliseerd worden. Tot slot pleiten de Socialistische Mutualiteiten voor een leefbaar pensioen, gezien de rusthuiskost, om zo armoede bij ouderen te voorkomen.

Bron/ De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter