Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday25 September 2018

Tuesday, 30 January 2018 18:51

Huidige euforie over economische groei is lucht.

Written by 

 

Ik weet dat de uiterlijke, zichtbare en tastbare tekenen (van meer welvaart en werkverschaffing...) en symbolen van geluk en bloei vaak pas verschijnen als in werkelijkheid alles al weer aan het aftakelen is”

Als je de huidige disruptie binnen bank en retailindustrie bekijkt, waar momenteel duizenden en duizenden banen wereldwijd verdwijnen, als je de niet winstgevende dienstverlening (dienstencheque-economie) – maar ook, voor een deel, de internet-economie (Amazon maakte in zijn 25 jarig bestaan nooit winst, kent alleen financiële groei- of meerwaardevorming - via beursspeculatie) bekijkt, als de economische groei niet hoger als de inflatie (vooral dan in Europa) is.

Dan is het bovenstaande citaat, uit het boek : - 'De Buddenbrooks' – weer helemaal actueel.

--


 

 

Eddy Hermy

De naam kent verder een bewogen geschiedenis. Ooit was Eddy Hermy de jongste vakbondsdelegee van het land, later actief in diverse organisaties. Hij heeft consequent de dissidente rol opgenomen namens het proletariaat, wat hem vaak niet in dank werd afgenomen. Afgezien van dat dit Eddy Hermy tot een van de meest controversiële figuren van het land maakt, heeft hij er zelden naast gezeten. Zijn voorspellingen over de EU, de N-VA en de economische crisis zijn de laatste jaren allemaal uitgekomen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter