Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Monday, 12 February 2018 16:24

Duitse socialisten ( niet de 'nationaalsocialisten') openden de eerste Duitse concentratiekampen om 'transmigranten' in op te sluiten,

Written by 

 

Nu zelfs een deel van het establishment begint te begrijpen 'dat de illegale immigratienesten opgerold moeten worden, en dat de medeplichtigen aan de mensentrafiek (met name diegenen die illegalen helpen met opvang,door hen van vervoer en onderduikadressen te voorzien) als mededaders van mensenhandel aangepakt moeten worden.

 

Dan kan men alleen de volgende 'logische' stap zetten, massaal de opgepakte illegalen in kampen opsluiten.

 

En dat men niet begint, zoals Pater (imam)Leman vandaag in de krant doet – te beweren , dat illegalen opsluiten hem doet denken aan fascistische toestanden.

 

Om die onzin te ontkrachten hoeven we maar terug te gaan in de geschiedenis, naar 1921-1923 toen de Pruisische minister van binnenlandse zaken en sociaaldemocraat (SPD) Carl Severing - maar ook daarna zijn links-liberale opvolger van de (DDP) – Alexander Dominicus, de eerste 'concentratiekampen' in gebruik lieten nemen in de toenmalige Duitse steden 'Stargard en Cottbus-Sielow'. *

 

Deze 'concentratiekampen' (concentratiekampen , was toen al de 'officiële – ambtelijke' benaming voor deze kampen) werden gebruikt voor het in detentie nemen van wat men vandaag 'transmigranten' zou noemen.

Er werden met name Oost-joden en andere vreemdelingen, vooral afkomstig uit Oost - Europese landen in opgesloten, mensen die illegaal (zonder papieren)in Pruisen verbleven en weigerden het grondgebied te verlaten.

 

Daarmee zijn meteen twee hardnekkige mythes van de baan, de eerste : 'dat de nationaalsocialisten verantwoordelijk waren voor de eerste 'concentratiekampen' op Duitse bodem: en de twee :'dat men, door mensen in kampen op te sluiten, een stap richting fascisme zet.

 

Want is het niet meer dan normaal, dat men mensen die hier illegaal verblijven op ons grondgebied, in 'beschermings-detentie' houdt.

 

Om op die manier illegalen te beschermen tegen criminele smokkelaars, – omgekeerd, de bevolking te beschermen tegen de 'criminalisering' van een maatschappij die duld dat : er duizenden mensen in ons land in de illegaliteit leven.

Wat is daar fascistisch aan broeder Leman, dan is de orde waar u lid van bent wel andere koek.

 

*Bron : 'Berlijn- Leven in een gespleten stad' - Piet De Moor,   Vangennep Amsterdam

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter