Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Thursday, 12 March 2009 21:22

Verslag Uitdeelactie Opel-campagne

Written by 

De situatie bij Opel is al langer dan vandaag onzeker, om maar niet te zeggen hopeloos. Toch vindt het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) van groot belang solidair te zijn met onze arbeiders en ze een hart onder de riem te steken. Hiervoor werd een pamflet met duidelijke boodschap uitgedeeld. Een pamflet dat misschien op korte termijn geen onmiddellijke oplossingen biedt, maar op langere termijn structureel een toekomst voor onze bedreigde autoindustrie mogelijk maakt. (Klik hier voor het bewust pamflet)

De vraag die vandaag verschillende keren gesteld werd, was of het ook echt mogelijk is Opel te nationaliseren. Inderdaad, simpel is dit niet, maar mogelijk is het welzeker. Onze huidige regering stopt massa's geld in de banken - of wat daar nog van overblijft - om ze te redden en in stand te houden, terwijl de fabrieken waarin onze arbeiders jarenlang hebben gezwoegd één voor één gesloten worden en de mensen met een 'gouden' handdruk de straat op vliegen. De naam Opel moet daarom niet behouden blijven, maar de fabriek in kwestie kan perfect genationaliseerd worden en zelfs - op termijn - met een eigen Belgisch of Vlaams automerk op de markt komen. Ons land beschikt voorlopig nog over de kennis, het materiaal, de technologie en vooral de arbeiders om dit mogelijk te maken. Voorlopig, want zohaast alle Belgische bedrijven en sectoren worden stuk voor stuk verkocht door het grootkapitaal tot er niets meer wezenlijks overblijft (zelfs de Belgische chocolade is niet meer Belgisch).

Dus: is het mogelijk en - vooral - is het noodzakelijk? Ja!Er waren vandaag verdeelde reacties. Een aantal mensen hebben het pamflet gewoon onverschillig geweigerd, wat begrijpelijk is (ze worden immers al langer aan het lijntje gehouden). Andere mensen vroegen grimmig of het hun C4 was die we aan het uitdelen waren. Nog anderen hadden toch wel degelijk interesse en een groots respect voor het feit dat we er stonden. Vandaag hebben we bewezen dat ze niet vergeten en aan hun lot overgelaten worden, zeker niet door ons!

 

En dat de reacties verdeeld waren, zal ons er niet weerhouden van terug te gaan. Ook zullen we via diverse acties steun betuigen aan anderen die het slachtoffer geworden zijn (of zullen worden) van de opgezette en zeer voorspelbare financiële crisis.

Het zijn niet meer alleen linkse partijen en/of bewegingen die opkomen voor de rechten van de arbeider en/of bediende, bewegingen die gebruikt worden als (anders)globalistische pion in een kapitalistische systeem dat langzaam maar zeker ten onder gaat...

Met het Nieuw-Solidaristisch Alternatief Weg van de Wetstraat en Op naar de Volksstaat!

Verslag van de uitdeelactie aan de poorten van de Opel fabriek woensdag j.l., geschreven door een Coördinator van de Antwerpse N-SA afdeling.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter