Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Tuesday, 20 September 2011 14:57

VB-congres: Sociale moord op Vlaamse arbeiders

Written by 

In de voorontwerpteksten die moeten dienen als werkdocument voor het sociale congres van het Vlaams Belang (“Een beter Vlaanderen voor een lager prijs”) geeft de partij enkele voorbeelden van wie volgens haar moeten opdraaien voor die lagere prijs. En populisten en liberalen hebben altijd vlug een zondebok gevonden...

Deze keer is het de sociale hangmatcultuur, voortspruitend uit het systeem van de werkloosheidsvergoeding, die verantwoordelijk is voor het dure Vlaamse leven. Dat werkloosheidsvergoedingen federaal zijn en niet verantwoordelijk voor het dure Vlaamse leven wordt door de partij even straal genegeerd. Maar vermits de bazen van het VB een Vlaanderen wensen dat uitgebaat wordt tegen een lagere prijs – zoals de titel van het congresdocument stelt – moet iemand de prijs betalen. En wie is dan beter geschikt om voor kop van jut te spelen en wie kan men dan nog eens lekker koeioneren vanuit de partijsalons? De Vlaamse werklozen. Niet alleen de mensen die nu werkloos zijn, maar vooral diegenen die door de aanstormende recessie werkloos zullen worden krijgen van het VB een mooi toekomstperspectief voorgeschoteld. Een sociale volkspartij waardig.

Naast het feit dat je werkloos wordt en behoorlijk op je inkomen moet inleveren, heeft de partij nog een extraatje voor de werkloze in het vooruitzicht. Een tweetrapsraket naar armoede en verpaupering. Volgens de opstellers van de congrestekst moet immers het recht op werkloosheidsvergoeding evenredig zijn aan het aantal gewerkte jaren. Zo zou één gewerkt jaar dan recht moeten geven op één  jaar werkloosheid, tien jaar werken op tien jaar steun enz. Maar niet zo bij de volkspartij die, naar eigen zeggen, de grootste sociale partij van Vlaanderen is. Daar is 20 jaar werken gelijk aan 30 of 60 maanden recht op werkloosheidssteun. Want wat stellen ze voor? Dat de werkloosheidsduur nooit langer mag duren dan vijf jaar. Voor min 50-plussers mag die duur zelfs maar 2,5 jaar bedragen, voor 50-plussers ten hoogste 5 jaar.

Iedereen die een beetje sociaaleconomisch inzicht heeft en niet de maximalisatie van winsten, maar het welzijn van het volk in zijn geheel voor ogen heeft, moet beseffen dat juist nu dergelijke voorstellen doen, getuigt van ofwel een ultraliberaal gedachtegoed, ofwel van een complete verachting voor de werkende mens. Men voorspelt een recessie die die van de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw zal evenaren. Kan de lezer zich voorstellen wat een impact het op het persoonlijke leven zou hebben als je als dertiger na 30 maanden werkloosheid compleet zonder inkomen valt? Kan de lezer zich voorstellen wat er gebeurt indien je als 55-plusser tot je 60 jaar werkloosheidgeld zou krijgen (want ten hoogste 5 jaar werkloosheidsrecht) en dan ten minste 5 jaar tot je pensioen zonder inkomen zou vallen? Kan iemand zich dat voorstellen? Wilt u dat uw ouders aandoen? Wilt u dat uw kinderen aandoen? Het Vlaams Belang echter heeft er geen probleem om u dat aan te doen. Ze stellen het zelfs voor als een sociale maatregel. De werkende klasse aan de bedelstaf brengen? Oudere mensen in de OCMW’s dumpen? Jongere mensen financieel kapotmaken door hen zonder inkomen te zetten? De kinderen van jonge mensen hun kansen op studie afnemen, doordat een van de ouders meer dan 30 maanden werkloos is? We wisten al dat de partij een Joodse lobbygroep was en met het congresdocument weten we nu ook dat het een ultrakapitalistische lobbygroep is. Zelfs als die voorstellen door de tegenstand van de basis en van de solidaristische militanten van het N-SA binnen de partij van tafel worden geveegd, blijft de leiding van die partij volkomen asociaal.

Wij van het N-SA zeggen tegen deze voorstellen dan ook: géén Forza Flandria van de armoede en de sociale afbraak, géén ultraliberaal nationalisme!

Wij zullen vechten voor een sociale Vlaamse staat: een Vlaamse sociale republiek!

Normal 0 21 false false false NL-BE X-NONE X-NONE

VB congres: Sociale moord op Vlaamse arbeiders

In de voorontwerpteksten van het Vlaams Belang die moeten dienen als werkdocument voor het sociale congres van de partij (“Een beter Vlaanderen voor een lager prijs”) geeft de partij enkele voorbeelden van wie volgens haar moeten opdraaien voor die lagere prijs. En populisten en liberalen hebben altijd vlug een zondebok gevonden. Het is deze keer de sociale hangmatcultuur die voortspruit uit het systeem van de werkloosheidsvergoeding, dat verantwoordelijk is voor het dure Vlaamse leven. Dat werkloosheidsvergoedingen federaal zijn en niet verantwoordelijk voor het dure Vlaamse leven wordt door de partij even straal genegeerd.

Maar vermits de bazen van het VB een Vlaanderen wensen dat uitgebaat wordt tegen een lagere prijs – zoals de titel van het congresdocument stelt – moet iemand de prijs betalen. En wie is dan beter geschikt om voor kop van jut te spelen en wie kan men dan nog eens lekker koeioneren vanuit de partijsalons? Dat zijn de Vlaamse werklozen. Niet alleen de mensen die nu werkloos zijn, maar vooral diegenen die door de aanstormende recessie werkloos zullen worden krijgen van het VB een mooi toekomstperspectief voorgeschoteld. Een sociale volkspartij waardig.

Naast het feit dat je werkloos wordt en behoorlijk op je inkomen moet inleveren, heeft de partij nog een extraatje voor de werkloze in het vooruitzicht. Een tweetrapsraket naar armoede en verpaupering. Volgens de opstellers van de congrestekst moet het recht op werkloosheidsvergoeding evenredig zijn aan het aantal gewerkte jaren. Zo geeft 1 gewerkt jaar recht op 1  jaar werkloosheid. 10 jaar werken zou dan 10 jaar recht geven op steun. Maar niet zo bij de sociale volkspartij die, naar eigen zeggen, de grootste sociale partij van Vlaanderen is. Daar is 20 jaar werken gelijk aan 30 of 60 maanden recht op werkloosheidssteun. Want wat stellen ze voor? Dat de werkloosheidsduur nooit langer mag duren dan vijf jaar. Voor min 50-plussers mag die duur zelfs maar 2,5 jaar bedragen, voor 50-plussers maximaal 5 jaar.

Iedereen die een beetje sociaaleconomisch inzicht heeft en niet de maximalisatie van winsten, maar het welzijn van het volk in zijn geheel voor ogen heeft, moet beseffen dat juist nu dergelijke voorstellen doen getuigen van ofwel een ultraliberaal gedachtegoed, ofwel van een complete verachting voor de werkende mens.

Men voorspelt een recessie die die van de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw evenaart. Kan de lezer zich voorstellen wat een impact het op het persoonlijke leven zou hebben als je als dertiger na 30 maanden werkloosheid compleet zonder inkomen valt? Kan de lezer zich voorstellen wat er gebeurt indien je als 55-plusser tot je 60 jaar werkloosheidgeld zou krijgen (want ten hoogste 5 jaar werkloosheidsrecht) en dan minstens 5 jaar tot je pensioen zonder inkomen vallen? Kan iemand zich dat voorstellen? Wilt u dat uw ouders aandoen? Wilt u dat uw kinderen aandoen? Het Vlaams Belang echter heeft er geen probleem om u dat aan te doen. Ze stellen het zelf voor als een sociale maatregel. De werkende klasse aan de bedelstaf brengen. Oudere mensen in de OCMW ’s dumpen. Jongere mensen financieel kapotmaken door hen zonder inkomen te zetten. Kinderen van jonge mensen hun kansen op studie afnemen? omdat een van de ouders meer dan 30 maanden werkloos is. We wisten al dat de partij een Joodse lobbygroep was en met het congresdocument weten we nu ook dat het een ultrakapitalistische lobbygroep is.

Zelfs als die voorstellen door de tegenstand van de basis en door die van de solidaristische militanten van het N-SA in de partij van tafel worden geveegd, blijft de leiding van die partij is compleet asociaal.

 

Wij van het N-SA zeggen tegen deze voorstellen dan ook:

 

Géén Forza Flandria van de armoede en de sociale afbraak!

Géén ultraliberaal nationalisme!

Wij zullen vechten voor een sociale Vlaamse staat.

Een sociale Vlaamse Republiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter