Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Tuesday, 12 April 2011 16:39

N-VA wil scalp van Vlaamse werkloze arbeiders

Written by 

Dat de N-VA een extreme ultraliberale partij is, is bekend. Dat de neomarxisten van Meervoud die partij steunen en dus de facto een anti-arbeiderspolitiek ondersteunen, is inherent aan neomarxisme. Links is nooit vies van een tegenstrijdigheid meer of minder.

Zo wil de N-VA dat de werkloosheidsvergoeding in de tijd wordt beperkt, terwijl de linkse vleugel van die partij beweert dat juist niet te willen. En dat is allemaal geen probleem, zou je zo denken, want als er genoeg werk te vinden is voor een normaal loon, dan is het toch logisch dat je gaat werken in plaats van te gaan doppen? Dat is de simplistische uitleg die je van nationalisten te horen krijgt als het over deze materie gaat.

Ook het Vlaams Belang is in dat bedje ziek – en is dat verwonderlijk als je weet dat die partij gelieerd is met de ultraliberalen van Vlott en dat Dewinter het bed wil delen met die andere maar nog waanzinnigere liberaal Dedecker van LDD? Wat ik altijd zo leuk vind aan beroepspolitici die andere mensen hun inkomen willen afnemen is het feit dat het dan meestal om mensen gaat die van werken geen kaas hebben gegeten. Laat staan van werkloos zijn en van de trauma’s en frustraties die dat met zich meebrengt. En dat het juist dit soort mensen zijn die het bestaan om een verzekeringskas, zoals de werkloosheidsverzekering, op te leggen dat ze geen premies meer mag uitbetalen aan mensen die zich hebben verzekerd, is al helemaal puur etatisme van het extreemste soort. Nu, liberalen zijn wat consistente gedachten betreft meestal even warrig als de eerste de beste anarchist.

Omdat de N-VA de links-liberale Walen nog niet kon overtuigen van een beperking van de duur van de werkeloosheidssteun (maar de Vlamingen uit de meeste andere partijen evenmin), heeft ze nu een ander fris voorstel op tafel gelegd. De partij wil een bonus voor elke geschorste werkloze toekennen aan het gewest dat die de schorsing doorvoert. Dus: per gesneden scalp van een werkloze arbeider willen de burgerlijke nationalisten een premie aan zichzelf toekennen. Een taal is gans het volk, maar behoren tot de verkeerde klasse van dat volk kan je de kop kosten, zo lijkt het wel.

Ja, wij kennen het liedje wel. Er zijn veel profiteurs aan de dop en die moeten we eens uitleggen dat die niet eindeloos kunnen feesten op andermans kosten. Want, zeg nu zelf, met een minimum van 450 euro en een maximum (als enig inkomen) van 1300 euro is het toch feesten als de beesten? Zoiets kan in een modern Vlaanderen niet. In dat Vlaanderen feesten alleen de kapitaalgroepen, de politieke partijcreaturen en de ingevoerde chouchous van beiden, namelijk de vreemdelingen. Er moet toch nog iemand opdraaien om die bende te kunnen onderhouden?

Ook hebben de “nationalen” hun steun toegezegd aan de “federalen” voor het voeren van een veroveringsoorlog tegen foute antidemocraten zoals Khaddafi. De nationalen, die samen met hun partijmakkers van de federalen (ik weet: het leest als Kafka), zo miljoenen euro’s aan bommen en granaten verspillen om een vreemd volk te gaan bevrijden slagen er in eigen land niet eens in om werklozen van hun werkloosheid te redden. Je kunt het zo gek niet bedenken. En dus is er voor de nationalen van de N-VA en hun ingehuurde experten van de kapitaalsgroepen (die de ideologische armoede van die partij moeten compenseren) maar één oplossing. Snijd de scalp van een werkloze Vlaamse arbeider af en geef het geld aan de warlords van het Belgische establishment. Hoe decadent kun je dit soort nationalisme noemen?

“Chi pecora si fa, il lupo mangia.” Wie zich tot schaap maakt, wordt door de wolf gegeten – en om dat te voorkomen zullen wij op 30 april manifesteren. Wij verwerpen de oorlogen die ons land voert in het buitenland! Maar wij verwerpen tevens de oorlog die burgerlijke partijen voeren tegen onze arbeiders die werkloos zijn en die bereidheid tonen om werk aan te nemen als het zich voordoet. Het volk zal niet besparen om een oorlog te betalen!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter