Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Tuesday, 05 April 2011 12:39

Congres Vlaams Belang neemt remigratieprogramma N-SA over

Written by 

congres3010afficheIn een stuk van Bart Brinkman in De Standaard, stelt Dewinter dat hij zijn ideeën voor een remigratiebeleid bij de 'gewone man in de straat' gehaald heeft. Neem het mij niet kwalijk dat ik daar eens goed mee moet lachen. De 'gewone man in de straat' is door alle partijen van het burgerlijke soort, inclusief het Vlaams Belang, jaren wijsgemaakt dat er van een terugkeerbeleid geen sprake meer kon zijn. Parlementairen en medewerkers van de studiedienst, maar ook volksluisteraar Dewinter, beweren al vele jaren tegenover militanten dat remigratie geen thema meer kon zijn.

De redenen die zij opgaven waren van dezelfde orde als de linkse en neoliberale partijen: die mensen zijn hier al zo lang, het is maar een minderheid van onaangepasten die de boel verkloot, elke vreemdeling die Vlaams spreekt, werkt en zich heeft aangepast vormt geen probleem. Voor het VB is er de bijkomende eis dat moslims hun geloof moeten verwesteren, maar voor het overige was integratie het buzzword.

En nu heeft het VB het licht gezien, of beter gezegd, de gewone man in de straat heeft een lichtje laten schijnen. Wie gelooft dat nu? Ik denk zelf  eerder dat Dewinter   een lichtje in volle daglicht heeft aangestoken zoals Diogenes van Sinope, op zoek naar iemand die hem kon helpen. En net als Diogenes een valsmunter was, zo is ook Dewinter niet vies van kopieergedrag als het op ideeën en theorieën aankomt.

Niet de gewone man heeft Dewinter doen inzien dat zijn integratieverhaal naar de radicale achterban als een flutverhaal werd ervaren, het is de onophoudelijke propaganda van het N-SA die dat voor elkaar gekregen heeft. En dat is niet uit de lucht gegrepen. Op een van de vergaderingen waar de congrestekst werd voorgesteld, stelden N-SA'ers niet minder dan 40 amendementen voor, die Dewinter mee zou nemen in zijn uiteindelijke tekst. Onze militanten binnen de partij hebben Dewinter geïnspireerd, zo stelde hij zelf, om zijn eindspeech aan te passen. Waarbij hij beloofde toe te geven dat het congres een verkeerd thema had. Niet "Kordaat Immigratiebeleid Werkt!" is aan de orde, maar "Remigratie nu!", stelde Dewinter zelf na tussenkomst van solidaristische militanten. Een klein probleem, het N-SA en de Nationaaldemocratische Partij (NDP) hebben vorig jaar in oktober al een dergelijk congres gehouden met als titel  "800 000 Werklozen, remigratie nu!"

Plagiaat is het product van zij die geen originele ideeën hebben, maar zo bruin kan Dewinter het nog niet bakken binnen zijn partij. Zo lang in die partij parlementsleden rondlopen die tegen militanten zeggen dat wij allemaal van vreemde komaf zijn en niemand zich authentiek kan noemen, zo lang moet de kerk van de dubbelzinnigheid in stand worden gehouden.

Natuurlijk zijn wij blij als ons entrisme vruchten afwerpt. Wij zien het als een overwinning van onze metapolitiek strategie. Wij hebben eerst de jongeren bewerkt die rond de partij en in nevenorganisaties georganiseerd zijn, dat ging nog vlot moet ik toegeven. Dit heeft tot resultaat gehad dat op zijn beurt Dewinter door hen onder druk werd gezet  om zijn standpunt aan te passen.

Dus niks man in de straat, maar actie binnen de beweging, heeft tot dit resultaat geleid. Natuurlijk hebben we Dewinter nog niet helemaal waar wij hem hebben willen. Er is nog veel werk aan. Zo moeten wij hem nog aanleren dat om remigratie mogelijk te maken, wij uit de Europese Unie moeten treden. Want een van de grootste gevaren van immigratie ligt binnen de Unie zelf; er zijn nu een slordige 450 miljoen mensen die ongehinderd in België mogen wonen, werken en van sociale voorzieningen genieten. Dat zijn dan geen immigranten, maar Europese volksgenoten.

Volgens het Vlaams Belang zijn het de linkse Franstaligen die immigranten naar hier willen halen. Maar we willen Filip wel eens uitleggen dat zijn ultraliberale vrienden van de N-VA, die hij zo graag de burgermeesterzetel van A gunt, fervente voorstanders zijn van binnen- en buiten-Europese immigratie. Niet alleen links is pro-immigratie, ook en vooral de neoliberalen zijn dat.

Mathias De Clercq pleit er zelfs voor "alle muren te slopen", zodat er nog meer immigranten binnenkomen. Neoliberalen zoals hij zien dit als een vorm van ontwikkelingshulp, want cijfers van internationale migratieorganisaties tonen aan dat er elk jaar tot 100 miljard wereldwijd vanuit de door immigranten bezette landen wordt leeggemolken richting de landen van oorsprong. En dat zijn nog maar de officiële cijfers.

Moet het nu net lukken dat het VB al jaren een neoliberale koers vaart. En kapitalisme en neoliberalisme kunnen enkel bestaan door economische immigratie. Het is even internationalistisch als het neomarxisme, in feite zijn de twee van dezelfde orde.

Maar daar is Dewinter nog niet door de man in de straat van op de hoogte gebracht, zo lijkt. Want als hij zijn partij tot een echte remigratiepartij wil omvormen, dan moet hij ook een antikapitalistische koers gaan varen. Een solidaristische koers. Als ook dat lukt, dan zal de 'extreemrechtse revolutionair' weer baas zijn in eigen partij.

Dewinter & co zullen onze programmapunten vroeg of laat overnemen.

Niet omdat hij daar zelf in gelooft.

Maar omdat hij geen andere weg meer op kan.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter