Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Friday, 25 February 2011 13:05

Hoezo de N-VA wil niet met links in een regering?

Written by 

In de algemene verdwazing waarin de politieke commentatoren al acht maanden met de politieke partijen verkeren wordt elk woord van een politicus als een mantra in kranten- en tv-commentaren weergegeven. Bart De Wever moet zowat alle gemeenplaatsen die de Latijnse taal bevat, hebben opgebruikt.

Net zoals het Latijn in onze streken zo dood is als een pier, zo zijn ook de uitspraken van De Wever zo dood als een dode pier. Dode woorden zonder inhoudelijke betekenis. Tot daar is er niks aan de hand als het om politici gaat. “Beroepsspecialisatie” zeggen kenners dan. Liegen en bedriegen is ook een beroepskwaliteit die onze elite goed onder de knie heeft. Het is hun tweede natuur of beter nog: het is hun eerste en ware natuur.

Neem nu het gemekker van De Wever dat hij het niet zit zitten om in een linkse regering te stappen. O gruwel aller gruwelen! De Vlaamse Beweging (altijd bereid zich te laten ringeloren) begroette deze stellingname van De Wever met vlaggengezwaai en toeters. Dat was nog eens een moedige daad: een vent die links eens de waarheid durft te vertellen, zo kon je lezen op blogs gaande van RechtsActueel tot Vlaams Belang en bij alles wat daartussen zit. De nationalen zijn altijd vlug content en kijken meestal niet verder dan hun neus lang is.

Dat De Wever hen intussen goed bij hun neus heeft, mag de pret niet bederven. Dat de uitlatingen van De Wever over zijn aversie voor links enkel mistvorming zijn om de extreem-rechtse kiezer van het VB te kunnen inpikken, zoiets kan de ingeslapen baronie van het VB toch niet ontgaan zijn? Je zou bijna gaan denken dat het VB niet meer beschikt over Europarlementairen (misschien is dat ook wel zo?). Die VB-Europarlementairen (of toch minstens één van hen) is in zijn hart al N-VA-Europarlementslid en na 2012 zal dat ook officieel zo zijn, wedden wij.

In elk geval is het eigenaardig dat niemand de aversie voor links en extreem-links die De Wever zegt te koesteren toetst aan de werkelijkheid. In de EU-Sovjet is er nochtans niks te merken van enige aversie van de N-VA voor extreem-links. Daar zitten de nationalen van de N-VA gezellig samen met de internationalen van Groen en Ecolo. De Wever en zijn partij zijn blijkbaar niet vies van Waalse links-extremisten. Want dat zijn de vrienden waarmee de N-VA in de EU een coalitie vormt. Het stelletje noemt zich EVA/EGA (Europese Vrije Alliantie / De Groenen). En zo is het mogelijk dat de N-VA met een partij die in Wallonië het “hangmatsocialisme” propageert (betaald met subsidietransfers vanuit Vlaanderen) beste maatjes zijn. En ook beste maatjes zijn ze met Groen, een partij die de immigrant als mascotte heeft. Mooie bende! En dus stel ik mij de vraag: hoezo De Wever wil niet met links in een regering stappen?

Als je weet dat de voorzitter van de Europese Groenen (EGA) Cohn-Bendit is en dat die in zijn jeugd contacten schijnt te hebben onderhouden met de Baader-Meinhof-terroristen, dan breekt toch je klomp? Of juist niet. De voorzitter van de EVA (Europese Vrije Alliantie), die samen met de groenen de EVA/EGA-fractie uitmaakt, is sinds kort Erik Defoort. Defoort ging in de jaren 80 van de vorige eeuw militeren in de SP van Karel Van Miert. Later dook de nieuwe voorzitter van de EVA ook op in de groep rond Het Sienjaal, een speeltje van de belgicistische socialisten en de internationalistische kameraden van de VU, om nog wat later de Gravensteengroep te vervoegen. Allemaal linkse en progressieve clubs, en allemaal zeer multicultureel in het nadenken over hoe ze de Nieuwe Belgen het best kunnen integreren in de toekomstige Vlaamse staat.

Dat De Wever naderhand ook Siegfried Brakke ingekocht heeft, is bij dit alles dus niet zo verwonderlijk. Als De Wever zo doorgaat, dan zit zijn partij straks vol met oude sociaaldemocraten. En die worden op hun beurt geflankeerd door de marxisten van Meervoud. Met Jef Turf hijsen die de oude communisten van de KP aan boord van de N-VA. En dus stel ik mij de vraag: hoezo De Wever wil niet met links in een regering? In feite verschillen de heren die nu de EVA-EGA leiden dus niet veel van elkaar. Als je met een donkerrood, maar groen gespoten wrak als Cohn-Bendit in eenzelfde Eurofractie zit. Wat belet je dan om met de groen beschimmelde links-extremisten van de immigratielobby in zee te gaan in eigen land?

De N-VA is erfgenaam van de VU en dus ook van het cordon sanitaire (de VU tekende mee het akkoord dat tot het cordon leidde). En wat zegt Cohn-Bendit ook alweer over nationalisten? Om de vrede te verzekeren moet je de nationalisten bestrijden. En dat doet onze dikke vriend De Wever, want hij zegt dat hij zijn volksgenoten van het VB de keel wil dichtknijpen. Wij kunnen maar raden wat hij met de volksgenoten van het N-SA dan wel niet voorheeft.

Om de vrienden te plezieren is niks teveel gevraagd bij de neoliberalen van rood en zwart. En voor de hardhorenden en slecht lezenden die denken dat die multiculturele broeders van de EVA/EGA een oplossing voor de invasie door vreemdelingen aanreiken hier nog dit citaatje van Rode Danny: “In onze huidige multiculturele maatschappij hebben de oude normen en waarden  geen enkele nut meer; men moet nieuwe en aangepaste normen en waarden implementeren die de migrant als mens respecteert in zijn eigenheid.”

Maar De Wever laat zich niet kloppen door Rode Danny als het gaat om het verdedigen van Nieuwe Belgen. De multiculturele integratie is mislukt en gedoemd te mislukken, zo verkondigde hij in een column. Het enige wat deze mislukking tot een succes kan omvormen is de interculturele vermenging van individuen. Voor diegenen die het niet goed begrijpen: interraciale vermenging is de beste en enige goede integratiepolitiek volgens De Wever. Zelfs de communisten van de PVDA en, ja, zelfs Rode Danny durven deze woorden niet in de mond nemen. Dus vraag ik u beste lezer: hoezo de N-VA  wil niet met links in een regering?

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter