Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Tuesday, 21 December 2010 18:53

Verslag Disperato Amore 2010

Written by 
Ruben Rosiers & ZZAOm wat zaterdagavond plaatsvond te beschrijven zouden we een nieuw lexicon moeten uitvinden. Laten we het er dus even bij houden dat een concert van ZetaZeroAlfa (ZZA) meemaken sowieso een ervaring op zich is. Dit was te merken aan zowel het enthousiasme, de sfeer als de opkomst. En dan vergeten we nog te vermelden dat verschillende factoren (Joelfeesten, sneeuwval, enz.) meerdere mensen blokkeerden. We kunnen hen troosten met de gedachte dat ZZA beloofd heeft om sowieso nog eens terug naar Vlaanderen te komen!

De avond begon wegens de sneeuwval met enige vertraging, doch op zich was dit niet eens erg. Jan-PeterHet gaf de aanwezigen de mogelijkheid om de verschillende stands (van onder meer Radio Rapaille, Mouvement d'Action Sociale...) te bezoeken. Rond 21.30 werd het wachten dan beloond en mochten we genieten van de eerste artiest, namelijk Jan-Peter uit Duitsland (ex-Sleipnir). Jan-Peter toonde dat hij zeker een aanwinst is voor de muzikale scène in Duitsland/Europa en gedurende een kleine 40 minuten wist hij het publiek te bekoren met zowel eigen liederen als bekende covers. De avond was direct gepast geopend en het publiek stroomde toe.

QuerkraftAls tweede opwarmer kreeg het publiek het gelegenheidscollectief 'Querkraft' voor de kiezen en ook zij wisten ons te verwennen met Hemelse klanken. Klassieke covers zoals 'non, je ne regrette rien' en 'andrà tutto bene' maakten het plaatje compleet. Leuk om te weten is dat de bloedmooie zangeres en de gitarist van ZZA een koppel vormen. Liefde voor muziek en liefde voor elkaar, geen 'wanhopige' combinatie.

Wanneer ZZA omstreeks 23u met de soundcheck begon, 6voelde je de spanning in de zaal toenemen. Sinevox nam de microfoon vast een leidde het publiek een uur lang naar het hoogtepunt van de avond. De pogo's volgden mekaar op en elk lied werd intens en uit volle borst meegezongen. Dit waren een van die zeldzame momenten waarop het militante manna voelbaar wordt: rode rozen in zwarte hemden.

Als afsluiter mochten we Hôtel Stella voor de tweede maal in Vlaanderen begroeten. Zij hadden de eer om deze prachtige avond af te sluiten, wat ze met grote verdienste volbrachten. Moeilijk om de zaal mee te krijgen was het alleszins niet, aangezien een grote groep uit Frankrijk en Wallonië was afgezakt. Ze speelden voor een deel dus thuis, wat bij de instant hits zoals 'Justice pour Julien' en 'Amour, Absinthe, Révolution' voor een spetterende afsluiter van de avond zorgde.

Concluderend was het voor ons een grote erkenning om na de vele voorbereidingen zo'n divers publiek aan binnen- en buitenlanders te mogen ontvangen (men kwam zelfs uit Sevilla, Spanje). De gedachte dat wij dan ook de enigen in Noordwest-Europa waren om de Disperato Amore Tour te ontvangen, sterkt ons in de overtuiging dat hier voor ons een weg openligt om op verder te bouwen. Onder deze impuls hopen wij dan ook de non-conformistische scène in Vlaanderen uit te blijven bouwen. Op de voorafgaande conferenties met Gianluca Iannone (Casa Pound & ZZA) voor NSV! en Opstaan werd daarbij de voedingsbodem en zelfs de behoefte voor de idee en de stijl alleszins bewezen!

Tot slot willen wij alle vrijwilligers bedanken die hebben meegewerkt aan deze avond. Van onze tappers tot onze chauffeurs, iedereen heeft onmiskenbaar bijgedragen aan het succes!

U hoort nog van ons!

ZZA

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter