Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Thursday, 30 September 2010 01:50

Verslag antikapitalistische actie aan Millionaire Fair

Written by 

Vrijdag 24 september stond voor het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) in het teken van antikapitalistische strijd. In de Antwerp Expo streek namelijk het circus van de "Millionaire Fair" neer. Erg 'Fair' kon je het hele concept niet noemen en van echte miljonairs hebben we weinig gemerkt, maar kom. Een tiental gemotiveerde militanten verzamelden zich rond 20u aan de hoofdingang van de expo, gewapend met vlaggen, spandoek en talloze pamfletten die werden uitgedeeld aan de bezoekers van de beurs.

De organisatie leek onze actie niet echt te smaken, maar hun fluwelen handschoen (letterlijk) weerhield ons niet van de interactie met de bezoekers op te zoeken. Helaas mocht dit niet baten, een decadente levenswijze valt niet makkelijk om te buigen zo blijkt. Maar wat verwacht je ook van mensen die lopen te pronken met (gehuurde) limousines, in een wijk waar de (jeugd)werkloosheid ver boven het gemiddelde ligt (en wat voor gemiddelde). Zij die geen benul hebben, verbloemen dat graag met materialistische zaken, zoveel was duidelijk. Parels voor de zwijnen krijgt een heel andere dimensie met dit soort volk.

In het kader van onze sensibilisering tegenover het kapitalistische vraagstuk mag deze actie zeker een succes genoemd worden, maar we zijn er nog niet. Wij hopen dat meer zich zullen aansluiten bij onze strijd en dat dit een basis kan zijn voor een Alternatieve beweging in Vlaanderen.

Tenslotte kan een Nationale beweging enkel Sociaal zijn!

[Een videoverslag volgt spoedig]

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter