Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Saturday, 29 May 2010 01:28

Boycot Zuid-Afrika 2010!

Written by 
zuidafrikaDit jaar is het weer zover. Het 4-jaarlijkse bal der decadentie vindt weer plaats en dit keer in ons aller droomland: Zuid-Afrika. Vergeef me mijn botte toon wat betreft dit non-event waar telkens miljarden mensen naar kijken, maar ook hier wordt weer bewezen dat de meerderheid niet altijd gelijk heeft. Het WK is racistisch, kapitalistisch en een verkrachting van de voetbalsport. Kijken we even naar het waarom:

* Racisme: Er bestaan geen serieus te nemen statistieken voor, maar Zuid-Afrika moet (na Israël) zowat het meeste racistische land ter wereld zijn. Elke dag worden er blanken vermoord, verkracht en gefolterd vanwege hun huidskleur. De regering doet hier niets aan, integendeel. Moordenaar Nelson Mandela zong uit volle borst het lied 'Kill de Boer' en zijn partij vindt nu dat dit lied tot het culturele erfgoed van het land moet behoren. Waar blijven de NAVO, VN en andere organisaties om dit te veroordelen? Of hebben zij geen interesse in deze minderheid? Als N-SA zijn wij alvast consequent solidair met alle onderdrukte volkeren ter wereld, ongeacht ras of godsdienst. Dus wanneer internationale resoluties wat betreft de Boer?

* Kapitalisme: Het WK heeft maar een doel: winst maken. Geen correcte verloning voor de arbeiders (blank of zwart), geen sociale doeleinden voor de winsten, enkel multinationals zijn sponsors, veel te hoge ticketprijzen enz. Deze multinationals zijn in de meeste gevallen daarbij nog eens betrokken bij het grote leed dat de Palestijnen wordt aangedaan. Coca-cola, Nestlé... allemaal hebben ze bloed aan hun dollarbiljetten hangen. Maar toch, geen haan die er naar kraait?

* Decadentie: De blanke oppergod Franz Beckenbauer vloog enkele jaren terug met zijn helikopter boven Johannesburg en bekeek het oude stadion. Aangezien deze man al jaren in het geld zwemt en meer vrouwen dan verstand heeft, vond hij het maar niets dat het huidige stadion dicht bij een sloppenwijk stond, nochtans de realiteit in Zuid-Afrika. Tegen het 'befehl' van Führer Franz viel niets in te brengen, er moest en zou een nieuw stadion komen... Een nieuw stadion, terwijl miljoenen Zuid-Afrikanen geen huis hebben om in te wonen en geen eten om hun kinderen mee te voeden. Elektriciteit heeft men er ook al niet teveel, de overheid heeft opgeroepen om tijdens het WK vooral naar de televisie te kijken en andere activiteiten maar even zo te laten. Voetbal, een spel?

* Onbekwame organisator: De Zuid-Afrikaanse staat is 'toevallig' in een neerwaartse spiraal terechtgekomen sinds het einde van de apartheid. De sociale verschillen zijn alleen maar toegenomen, het aidsvirus is meer verspreid dan corruptie bij de PS en politici houden zich meer bezig met hun secretaresse te bepotelen dan het land op te bouwen. Een geniale keuze van de FIFA om dit land een WK kado te doen. Men kan wel argumenteren dat dit WK het land in de aandacht zal brengen en dat dit tot veranderingen zal leiden, maar niets is minder waar. Is de positie van minderheden in China er soms op vooruit gegaan sinds de Olympische Spelen van 2008?

En dan hebben we het nog niet eens over de dagelijkse waanzin uit de regenboognatie, zoals de 'corrigerende' verkrachtingen van lesbische vrouwen, de criminaliteitscijfers... Kortom, genoeg redenen om bij dit WK een proteststem te laten horen, hetgeen het N-SA dan ook zal doen. Het N-SA heeft een actie aangevraagd bij de gebouwen van de VRT in Schaarbeek.

Op 11 juni, de dag van de openingswedstrijd, zal het N-SA een krachtig signaal geven aan de poorten van de televisiestudio's van de VRT. Wij kunnen niet tolereren dat wij dagelijks ploeteren zodat de overheid dit over de balk kan smijten ter ondersteuning van een regime dat staat voor moord, racisme en corruptie.

Vervoeg ons daarom op vrijdag 11 juni, om 19u30, aan de Auguste Reyerslaan 52 te Schaarbeek. Spandoek en vlaggen worden voorzien. Ons protest zal luid, gedisciplineerd en creatief zijn. Tot dan!

Verdere info volgt de komende weken op de webstek. Voor vragen kan men altijd terecht op  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Stop de vervolging, stop de georganiseerde Plaasmoorde! Met het Alternatief voor een sociaal en etnisch-leefbaar Zuid-Afrika!

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter