Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Monday, 08 March 2010 20:10

Communiqué: Wij Marginalen

Written by 

In een lang klaagstuk over de pers heeft de voorzitter van het Vlaams Belang op de partijwebstek een giftig aanvalletje op het N-SA verborgen. Het volledige stuk is dan ook maar een schaamlapje waarachter de voorzitter van de zelfverklaarde volkspartij graag even een duit in het zakje wil doen, samen met de rest van het Belgische crapuul. De frustratie druipt van het schrijfsel af. De frustratie dat "een marginaal zootje ongeregeld" in de pers komt en hij er met moeite in slaagt om op een zinnige manier op het kastje te komen is zo groot dat hij zich bijna verslikt in zijn burgerlijke wartaal. Hij noemt ons in navolging van de Belgische staatspers "een bende Europese neonazi's" die in een schuur in het een of ander gehucht zijn samengekomen. Dat mijnheer in dat gehucht over een paar gemeenteraadsleden beschikt en hen dus blijkbaar als boeren bestempelt die nog in en rond schuren wonen, wil ik hem vergeven. De volkspartij van mijnheer moet blijkbaar niets van boeren weten en staat er ook om bekend dat ze met een dedain op haar eigen leden neerkijkt. Wat kun je anders verwachten van opgeblazen burgermannetjes die in de salons van de elite als schoothond dienst mogen doen? Niet veel. Door dit dedain voor militanten houden vele leden het voor bekeken bij die salonvoorzitter en zijn "volkspartij". Een deel - en dan vooral de jeugd - stapt dan naar "de marginalen" van het N-SA over. Dank u wel, mijnheer de natiebaas.

Mijnheer Valkeniers noemt ons een bende extremisten op de VB-site. Ja, wij wel natuurlijk. Wij zijn extreem tegen de bezetting van ons land en extreem tegen de bezetting door de Belgische kaste van ons grondgebied. Wij zijn extreem tegen immigratie en assimilatie. Wij zijn extreem tegen collaboratie met het systeem. Wij zijn extreme verdedigers van een sociale republiek. Ja, wij wel mijnheer. U bent daar allemaal niet extreem in, begrijp ik uit uw stukje. En deze keer spreekt u de waarheid, dat moet ik toegeven. U bent bereid tot praten en zelfs tot collaboreren met de Belgische elite. Daarom dat u in het Belgische "federale parlement" zit. Doet u dat uit idealisme, mijnheer? Om de duivel niet, u en uw niet-extreme parlementairen doen dat alleen maar om de poen en proberen die poenschepperij dan nog te verdoezelen met het snertargument dat jullie de staat van binnenuit willen doen ontploffen. Is iets doen ontploffen dan niet extreem-gewelddadig, mijnheer? Of bedoelt u met ontploffen alleen het laten ploffen van champagnekurken, want iets anders kent u waarschijnlijk niet? U bent ook niet extreem tegen immigratie, u wil alleen dat de immigranten zich beter scholen en aanpassen aan onze economie, zo kunnen ze nog vlugger en beter een job van het eigen volk inpikken. Mooie partij van u, mijnheer! Extreem-dienstbaar aan de Belgische economische elite met zo een standpunt. Nu begrijpen we beter waarom "eigen volk eerst" niet meer voorkomt in jullie vocabularium. Het is nu "aangepast volk eerst". Is dat jullie move naar een multiculturele partij, mijnheer? En bent u woest, omdat wij reeds anticiperen op deze verschuiving? Denkt u dat we allemaal blind zijn en in schuren op den buiten wonen?

Wij willen ons niet moeien met het gekrakeel, het geruzie, de incoherente uitleg die uw partijtop elke dag weer tentoonspreidt. Wij willen niet vervallen in plat populisme als "Taouil is de pooier van Allah" zoals uw concurrent voor het voorzitterschap, mijnheer Dewinter, zo extreem weet te verwoorden. Wij willen ons zelfs niet moeien met het feit dat u zoveel de voorzitter bent van het VB als dat mijn tante voorzitster zou zijn van een hondenclub. Niet dus. U bent een buikspreker, mijnheer, maar u weet niet meer wie het touwtje vasthoudt dat u laat huppelen. U schrijft in uw stuk dat u deel uitmaakt van een gevaarlijke partij waar het Belgische establishment de daver van op het lijf krijgt. Een extremistische partij dus. We raden u aan om een beetje minder antidepressiva te slikken. Want als je een keffer met een bulldog gaat vergelijken, dan is er iets loos. Wij van het N-SA, wij die zonder middelen  en zonder voldoende mensen op de bres springen voor kameraden die met geweld worden geconfronteerd hebben daarentegen al uw mooie woorden niet nodig, mijnheer. Wij hebben een aanvraag tot betoging  lopen om te protesteren tegen zinloos geweld. Waar is die gevaarlijke en vuile partij van u? Is het te nat en te koud op straat om uit jullie dikke parlementszetels te komen? Wij van het N-SA, wij organiseren zonder middelen en zonder voldoende mensen reeds drie jaar achter elkaar een amnestiefakkeltocht. Is het niet salonfähig meer om dat zelf te doen, mijnheer de voorzitter van de gevaarlijkste partij van het land? Moet u dat allemaal overlaten aan een bende extremisten en marginalen, zoals u ons noemt? Mijnheer Valkeniers, marginaliteit is geen zaak van aantallen en houding. Het is een virus dat in het hoofd van de pseudo-elite woekert. Noem u daarom dus geen volkspartij en uzelf geen volksvoorzitter meer, want dat is een regelrechte belediging aan het volk.

De groet en nog veel plezier met jullie hervorming. Als jullie partij binnenkort volledig ge-Morelliseerd is, zullen we eens verder praten. We zullen dat mooi kunnen volgen in Dag Allemaal of Story. Dat is pas een pers naar jullie hand. Dat is tenminste iets wat de meesten van uw topmensen begrijpen. Echte anti-marginale ideologie in die blaadjes...

Salut!


E. Hermy
Hoofdcoördinator N-SA

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter