Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Tuesday, 30 June 2009 22:58

Solidarisme is geen woord, maar een leefwijze

Written by 

Het N-SA wenst met dit communiqué zijn sympathie te betuigen aan de door de partij Vlaams Belang op een liberale en anti-solidaristische wijze afgedankte werknemers van die partij.

Op een ogenblik dat het vrijwel onmogelijk is om een baan op de arbeidsmarkt te bemachtigen heeft de partij die zichzelf nationalistisch (en sinds kort ook weer solidaristisch) noemt 15 mensen op straat gezet. Dit op een koude en meedogenloze wijze, zoals het patroons past.

Nochtans beheert de partijnomenclatura miljoenen aan eigen gelden, hun geschonken door de Belgische rotstaat. Ook de exorbitante weddes van vele partijbaronnen hadden op een solidaristische wijze gedeeld kunnen worden, zodat er geen mensen op straat gezet moesten worden. Waar dient dat omkoopgeld van de Belgische staat anders voor. Voor feestjes?

Zelfs een kuisvrouw en enkele simpele bodes zijn op straat gezet. Zij zullen leuk onthaald worden bij de VDAB als ze hun vorige werknemer moeten vernoemen, net zoals de rest van de afgedankte personeelsleden overigens.

De partij is intern bezig samen met de door haar betaalde randgroepen om weer een solidaristisch vocabularium te gaan gebruiken. Voor die gelegenheid overweegt de leiding van de partij zelfs om een nieuwe aanwerving te doen. Een oude reclamejongen die de boel wat moet komen opfrissen met nieuwe slogans. Zal zeker een pak meer poen kosten dan een kuisvrouw of een bode aanhouden. Een van die slogans behelst het hergebruik van het begrip solidarisme en antikapitalisme. Maar mensen op straat zetten terwijl je miljoenen op de bank hebt staan, dat is volgens het N-SA geen solidarisme. Dat is gewoon liberaal kapitalisme op zijn best.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter