Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday19 September 2017

Thursday, 02 June 2011 17:07

Ophef om seksspeeltjes voor kleuters

Written by 
In Bazel heeft een nieuwe onderwijsmethode voor de allerkleinsten tot nogal wat ophef geleid. De Zwitserse kleuters wordt op nogal expliciete wijze geleerd dat seks heel erg fijn is. Om de kinderen, van 4 tot 10 jaar oud, sekslessen te geven, mogen zij spelen met houten penissen en pluchen vagina's.

Het onderwijspakket is uitgedeeld aan dertig basis- en kleuterscholen in Bazel. Doel is, aan de hand van poppen, speeltjes, puzzels en boeken, kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met seksualiteit. Voor de wat oudere kinderen zitten er ook 'meer expliciete' materialen bij.

Verder zit er een boekje bij met instructies voor meesters en juffen om te 'tonen dat het aanraken van lichaamsdelen heel plezierig kan zijn'. Ook wordt hen aangeraden de kinderen elkaar te laten masseren. Dit onder het genot van rustgevende muziek.

"Kinderen moeten worden aangemoedigd om hun seksualiteit op een prettige manier te ontwikkelen en te ervaren", beweert Daniel Schneider, adjunct-directeur op een kleuterschool te Bazel. De beste man heeft meegegeholpen het sekspakket voor kinderen te ontwikkelen. "Het is belangrijk dat ze leren om nee te zeggen als ze niet in een bepaald gebied willen worden aangeraakt."

Voor sommige kinderen is het materiaal echter veel te expliciet. Daarbij zouden de speeltjes op een te jonge leeftijd worden geïntroduceerd. "Seksuele voorlichting in deze vorm behoort en moet blijven in de handen van de ouders - en zeker niet in kleuterscholen", vindt Gabi Huber van Zwitserlands Vrije Democratische Partij. Ze zegt dergelijk lesmateriaal niet te tolereren.

Bron: FOK.nl

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter