Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Tuesday, 12 April 2011 11:39

In wiens belang?

Written by 
Het gaat al even rond in de rechtsnationalistische Beweging en de verontwaardiging is in meerdere organisaties bij momenten groot. Dat we als RechtsActueel hierover zouden zwijgen, zou dan ook ronduit schandalig zijn aangezien meerdere mensen reeds hadden gevraagd hierover te berichten. Recent nog op de 65ste Bormsherdenking werden onze redacteurs hierop aangesproken. Dat dit tot nu toe niet gedaan is, is dan ook bij deze direct rechtgezet. In de vergadering van de Commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen van vrijdag 25 maart 2011 stelde federaal parlementslid voor het Vlaams Belang  Tanguy Veys een vraag aan uittredend minister van buitenlandse zaken Steven Vanackere. De vraag had betrekking tot de Poolse regering. Begin maart had deze regering, onder leiding van premier Donald Tusk, beslist om een geplande wet op te schorten. Deze wet had betrekking op de teruggave en compensatie van Joodse eigendommen die werden afgenomen in de periode 1939-1989, maar sloeg toch vooral op de periode 1939-1945. Vanwege een slechte financiële toestand van de Poolse regering had deze echter besloten om deze wet voorlopig op te schorten om zo geld vrij te maken voor de financiëring van andere overheidsuitgaven.

De Amerikaanse regering had, direct na het Joodse Wereldcongres, ernstige bezwaren geuit hiertegen. Het antwoord hierop van de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radoslaw Sikorski, was hierop dat de Amerikaanse bezorgdheid ongepast was en “dat als de Amerikanen iets voor de Poolse joden had willen doen, ze beter Wereldoorlog II hadden uitgekozen als moment”. Andere Europese landen besloten vervolgens om Polen hier niet op aan te spreken aangezien men het beschouwde als een inbreuk op de Poolse nationale soevereiniteit. Een houding die wij als rechtsnationalisten dan ook enkel kunnen onderschrijven.

Het was echter een Vlaams-nationalistisch parlementslid die besloot om de Belgische minister van Buitenlandse Zaken hierover te ondervragen. Tanguy Veys eiste dat minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere druk zou uitoefenen op de Poolse overheid om de wet toch uit te voeren, de Poolse regering te berispen en druk uit te oefenen via de Europese Unie. Het is ronduit hemeltergend dat een zogezegd Vlaams-nationalistisch parlementslid van een minister, die dan nota bene ook nog eens lid is van een regering van lopende zaken (en dus geen verregaande initiatieven mag nemen), eist dat hij ingrijpt in de binnenlandse zaken van een ander land. Als volksnationalisten dienen wij blijkbaar ook te streven naar een verregaande inmenging van de Europese Unie in de binnenlandse zaken van een lidstaat, een houding die het Vlaams Belang al eerder aannam. Volgens Filip Dewinter was het vervolgens ook niet eens een persoonlijk standpunt van Tanguy Veys, maar perfect in overeenstemming met het partijstandpunt.

Het is ten zeerste ongepast om zich te mengen in de binnenlandse aangelegenheden via de Europese Unie. Zouden Poolse parlementairen zich vragen beginnen stellen over het Vlaamse beleid met betrekking tot de Franstalige minderheden in de Vlaamse Rand, dan zouden radicale Vlaams-nationalisten immers als eerste, en terecht, dit aanklagen. Het is helaas een zoveelste uiting van een pro-zionistische houding. Wij hebben als volksnationalisten absoluut geen positieve houding aan te nemen naar een ideologie, en beweging, die de verdrijving van andere volkeren centraal stelt en dit reeds actief uitgevoerd heeft. Wil men dan toch een standpunt innemen over het conflict in het Nabije Oosten, dan dient men te kijken naar de groepen die het dichtste bij ons staan. En dat zijn de Palestijnse christenen, die nog steeds het zwaarste te lijden hebben onder het ganse conflict.

Het is echter vooral belangrijk dat een parlementslid zijn achterban vertegenwoordigt in het parlement. Wanneer er zulke vragen gesteld worden in de commissies, dan stel ik mij vragen over welke achterban sommige parlementairen wensen te bekomen.

Het volledige document m.b.t. vraag en antwoord kan u hier raadplegen

Bron: RechtsActueel

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter