Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Sunday24 September 2017

Sunday, 03 April 2011 12:09

Ex-rugbyster onthoofdt drie mannen uit wraak voor groepsverkrachting dochter

Written by 
De Zuid-Afrikaanse stad Durban is opgeschrikt door een gruwelijke moordzaak. Een 34-jarige gewezen rugbyster heeft er drie mannen onthoofd met een bijl. De dader ging over tot die barbaarse moorden uit wraak voor de groepsverkrachting van zijn dochter. Die liep daarbij HIV op.

De naam van de opgepakte dader werd voorlopig niet vrijgegeven. Hij is een gewezen topspeler van de Blue Bulls, een rugbyploeg met thuisbasis in hoofdstad Pretoria in het Loftus Versfeld stadion, dat ook tijdens het WK voetbal gebruikt werd. De man begon aan zijn barbaarse moordtocht nadat zijn dochter het slachtoffer was geworden van een groepsverkrachting. Het arme meisje had daarbij ook nog HIV opgelopen. Haar vader ging uitzinnig van woede achter de daders aan en hakte hen bij zijn wraakmoorden meedogenloos het hoofd af met een bijl.

Hoofd in vuilnisbak gevonden
Drie van de daders kreeg hij zo te pakken, een vierde kon op het nippertje ontsnappen en bracht de zaak aan het rollen. Of de mannen daadwerkelijk iets met de verkrachting te maken hadden moet nog blijken uit het onderzoek. Dagenlang achtervolgde de gewezen rugbyster zijn slachtoffers om dan genadeloos toe te slaan. Zo hakte hij een 46-jarige man, één van de daders van de groepsverkrachting van zijn dochter, het hoofd af en liet het achter in een vuilnisbak anderhalve kilometer verderop.

"Je hebt mijn dochter met HIV besmet!"
De 27-jarige jongeman die op het nippertje aan de wraakmoorden kon ontsnappen, getuigt: "Hij stopte met zijn wagen vlak bij mij, sprong eruit met een oranje plastieken zak en achtervolgde me. Plots zei hij: 'Wist je dat we elkaar ooit zouden ontmoeten? Denk je dat ik dom ben? Je hebt mijn dochter met HIV besmet!' Toen haalde hij een bijl uit die oranje zak en viel me aan. Ik kan nog net wegduiken, maar de bijl trof me wel in de buikstreek. Ik vluchtte weg, maar hij bleef me vloekend op de hielen zitten. Gelukkig gaf hij het op en keerde terug naar zijn auto. Na die dolle aanval kan ik nog amper slapen en voel me heel onveilig."

Rassenrellen
De identiteit van de dader is nog niet vrijgegeven. De Zuid-Afrikaanse wet verbiedt dat tot de verdachte voor de rechter verschenen is. Omdat de meeste rugbysterren blank zijn, wordt gevreesd voor rassenrellen, want de slachtofffers waren allemaal zwarten. (kh)

Bron: Het Laatste Nieuws

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter