Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Tuesday, 30 November 2010 00:06

Zwitsers stemmen voor uitwijzing van criminele buitenlanders

Written by 
BERN 28/11 (DPA/AFP) = Criminele buitenlanders moeten na een veroordeling voor een zwaar delict Zwitserland verlaten. Dat heeft een meerderheid van de Zwitsers zondag in een referendum beslist, zo blijkt na een definitieve telling van de stemmen in alle 26 kantons. Het referendum kwam er op initiatief van de rechtse Zwitserse Volkspartij (SVP).

Volgens de cijfers stemde 52,9 procent voor de uitwijzing van veroordeelde criminele buitenlanders. Naast een aantal ernstige geweldmisdrijven (verkrachting, zware seksuele inbreuken, drugstrafiek) zouden ook zwartwerk en sociale fraude na het uitzitten van de veroordeling tot uitwijzing leiden. Een tegenvoorstel van de regering en het parlement, dat voorzag dat elk geval juridisch apart moet bekeken worden, behaalde geen meerderheid en werd afgewezen met 54,2 procent.

Het parlement moet nu een lijst opstellen bij welke overtredingen er een automatische uitwijzing volgt. Dat kan volgens parlementsleden nog enkele jaren in beslag nemen.

Het voorstel van de Sociaaldemocratische Partij (SP) om de rijken zwaarder te belasten, haalde geen meerderheid. Op vraag van de SP werd namelijk ook de vraag voorgelegd om in elk kanton een minimumbelasting van 22 pct te heffen voor belastbare inkomens van meer dan 250.000 Zw. frank (187.000 euro) voor een alleenstaande en van 0,5 pct supplementair voor fortuinen van meer dan 2 miljoen Zw.fr.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter