Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Monday25 September 2017

Friday, 01 October 2010 16:46

Europa-boekhandel van Barcelona aangevallen en vernield door 20 man

Written by 
(vertaald) EUROPA PRESS - Barcelona - 29/09/2010

Een twintigtal personen heeft vanmiddag de Europa-boekhandel van Barcelona aangevallen, waarvan de eigenaar, Pedro Varela, werd veroordeeld voor het misdrijf “verspreiding van genocide-ideeën” [sic] en heeft ernstige schade aan het interieur veroorzaakt.

Varela heeft de daad afgedaan als betreurenswaardig en beweert dat de aanvallers de daad van politieke vijandigheid vergoelijken als staking. "Hoewel ze buiten de arbeiders niet kunnen dwingen om te staken", heeft hij gezegd, zinspelend op de algemene staking. Varela, die zich voorbereidt om klacht in te dienen, heeft verzekerd dat de feiten het werk zijn van extreemlinkse vandalen uit de wijk Gràcia, die naar zijn boekhandel gaan als ze zich vervelen.

De eigenaar van de Europa-boekhandel werd dit jaar door correctionele rechtbank nummer 11 van Barcelona veroordeeld tot twee jaar en 9 maanden gevangenis en later verminderde het Hof van Beroep van Barcelona de straf tot een jaar en drie maanden gevangenis.

De aanval heeft niet meer dan 10 minuten geduurd en de aanvallers, die in het zwart gekleed waren en een vlag droegen die de medewerker van de zaak niet kon identificeren, hebben boekenkasten neergegooid, tafels omgekeerd, toonbanken gebroken, straatstenen tegen de kopieermachine en elektrische apparaten gesmeten en verfeieren gegooid.

Bron: El Pais

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter