Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Saturday, 18 September 2010 14:45

Beroep Brussel: Oud-Vlaams Bloksenator schuldig aan negationisme

Written by 
BRUSSEL 15/09 (BELGA) = Oud-Vlaams Blok-senator Roeland Raes is woensdag door het Brusselse hof van beroep schuldig verklaard aan negationisme voor de uitspraken die hij deed in een uitzending van het NCRV-programma "Netwerk" in 2001. Daarin had de toenmalige ondervoorzitter van het Vlaams Blok twijfels geuit bij de echtheid van het dagboek van Anne Frank en de omvang en systematiek van de Holocaust. Raes kreeg geen straf omdat de redelijke termijn overschreden was.

In de NCRV-uitzending "Netwerk" van 26 februari 2001 werd Roeland Raes, toenmalig senator en ondervoorzitter van het Vlaams Blok, geïnterviewd naar aanleiding van zijn banden met een Nederlandse extreemrechtse partij. Tijdens dat interview uitte Raes zijn twijfels over de echtheid van het dagboek van Anne Frank en over de omvang en systematiek van de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In een langer onderdeel van het vraaggesprek ging Raes daar dieper op in en zei hij dat er wel een systematiek zat achter de Jodenvervolging, maar niet achter de uitroeiing. Daarom zouden de officiële cijfers over het aantal slachtoffers sterk overdreven zijn. Nog volgens Raes waren de uitroeiingskampen eerder werkkampen, waar de levensomstandigheden weliswaar erbarmelijk waren.

De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde Raes in 2008 tot 4 maanden cel met uitstel maar in beroep werd dat teruggebracht tot een eenvoudige schuldigverklaring opmat de redelijke termijn overschreden was.

De ex-senator moet het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en het Forum van Joodse Organisaties wel elk een schadevergoeding van 1.800 euro betalen voor negationisme. GEL/

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter