Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Thursday, 10 June 2010 15:43

VB-kandidaat op Franstalige pro-Israël-betoging

Written by 
Halt aan de desinformatie

Het moet gezegd worden, AK is altijd al fan geweest van eerlijke informatie en als we zijn dat er ergens een fundamentele fout gemaakt wordt dan melden we het zeker.
Afgelopen week was er een wereldwijde schokgolf van ontzetting doorheen de wereld gegaan omdat het onwettelijke land Israël besloot om schepen met hulpgoederen voor de bezette Palestijnse gebieden aan te vallen. En net zoals dat altijd het gevolg is bij een regime van geweld en terreur zijn er ook hier slachtoffers gevallen. Dat wij bij AK geen fan zijn van dit soort nationalisme hoeft niet gezegd te worden. U zal zich waarschijnlijk nu ook afvragen wat nu de reden is van dit artikel.
Vorige week zondag was er in Brussel een betoging voor Israël. Op zich is dat niets bijzonders, iedereen mag van ons betogen en zijn mening verkondigen. Wat er ons wel opviel was dat één van de aanwezige Dhr. Tanguy Veys...

Mr. Veys, u bent al jaren actief binnen het VB en de Vlaamse Beweging. U staat zelfs op de derde plaats voor het Parlement in Oost-Vlaanderen. U bent een fervent aanhanger van het Judeo-Christendom en bijna even conservatief als andere mensen in uw partij die graag kranten verscheuren.

En toch... Wij zitten met een aantal vragen, beste Tanguy.

Waarom steun je een regime dat elke tegenstand genadeloos de kop indrukt, zelfs als dat internationale afschuw oproept? Waarom sta je op de foto met een mede-actievoerdster terwijl je een Franstalig bord vast hebt? Waarom blijf je misdaden tegen de menselijkheid van Israël verdedigen als zijn het de jouwe? Waar komt dat geloof vandaan dat de Palestijnen baarlijke duivels zijn terwijl zij opkomen voor hun rechten als volk, net zoals de Vlamingen dat al decennia doen?

Mr. Veys, met alle respect, maar als volksvertegenwoordiger binnen een Vlaams-nationalistische partij hebt u bepaalde plichten naar uw kiezers toe. U kan niet zomaar gaan paraderen met Franstalige borden ter verdediging van misdaden tegen andere Volksnationalisten?

En daarbij, Mr. Veys, hoe rijmt u uw aanwezigheid op die betoging met uw aanwezigheid op de herdenking van de Oostfronters te Stekene enkele weken terug? Hebt u dat ook aan uw Israëlische vrienden verteld? Of bent uw gewoon zo plat populistisch dat ten tijden van verkiezingen alles moet kunnen en elke inconsequentie verheven wordt tot uw persoonlijke leuze?

Wij stellen ons vragen. En het lijkt er op dat er binnen uw eigen partij ook andere mensen zijn die zich vragen stellen bij uw gedrag. Wat ons betreft, Mr. Veys, bevestigt u enkel en alleen maar ons stemadvies: Laat uw stem horen en ga niet stemmen!

Geplaatst door Autonoom Verzet Vlaanderen op 19:00

Reactie Tanguy Veys

Waarom steun je een regime dat elke tegenstand genadeloos de kop indrukt, zelfs als dat internationale afschuw oproept?
- Waaruit leiden jullie dat af?  Ik ging enkel in op de oproep om aan de ambassade van Israël in Brussel te manifesteren:
1) tegen de desinformatie omtrent Free Gaza en voor het pleidooi van een objectief onderzoek naar de feiten;
2) voor het pleidooi “2 staten, 1 vrede”;
3) voor de eis om het conflict Israël-Palestina in ons land niet te importeren.
Drie motieven die ik persoonlijk ondersteun en die mijn aanwezigheid verantwoorden, ondanks mijn drukke campagneagenda.  Alles wat jullie daarbij sleuren doet niet ter zake en is zelfs ter kwader trouw.

Waarom sta je op de foto met een mede-actievoerdster terwijl je een Franstalig bord vast hebt?
- Op de foto ondersteun ik een mede-actievoerdster die een Franstalig bord heeft met een eis die ik volledig ondersteun.  Ik ben trouwens blij dat naast de Nederlandse toespraken er ook steun kwam vanuit Franstalige hoek voor deze eisen.

Waarom blijf je misdaden tegen de menselijkheid van Israël verdedigen als zijn het de jouwe?
- Waaruit leiden jullie dat af? Ik erken wel het recht van een volk om zich tegen een agressor te verdedigen.

Waar komt dat geloof vandaan dat de Palestijnen baarlijke duivels zijn terwijl zij opkomen voor hun rechten als volk, net zoals de Vlamingen dat al decennia doen?
- Waaruit leiden jullie dat af? Ik erken immers het zelfbeschikkingsrecht der volkeren.

Hoe rijmt u uw aanwezigheid op die betoging met uw aanwezigheid op de herdenking van de Oostfronters te Stekene enkele weken terug?
- Waarom zou een Vlaams-nationalist niet op zijn plaats zijn op deze herdenking? Op deze herdenking worden noch het nationaal-socialisme en noch het antisemitisme van WO II verheerlijkt.  Deze herdenking in Stekene handelt over Oostfronters die voor hun ideaal van Vlaamse onafhankelijkheid en voor hun verzet tegen het goddeloze communisme gestreden hebben.  Net zoals ook op IJzerwake talloze voorvechters gehuldigd worden.

Met vriendelijke groet,

Tanguy Veys
GSM 0477/36.52.34

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter