Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Wednesday, 19 May 2010 00:34

Scandinavische meisjes verven uit angst haar zwart

Written by 
ROTTERDAM/OSLO - Uit een onderzoek van Etnografisch onderzoekster Maria Bäckman blijkt dat in wijken van Stockholm en Oslo waar nog maar 20% van de bevolking Zweeds of Noors is, de autochtone meisjes daar hun Zweedse of Noorse identiteit onderdrukken.

Volgens Bäckman verfden de meeste meisjes hun haar donkerder. 'Niet omdat ze op immigranten willen lijken, maar omdat ze er niet Zweeds durfden uit te zien'. De meeste meisjes kleedden zich sekseneutraal en durfden niet op te vallen.

De 16jarige Mari Morken ging op school in een immigrantenwijk van Oslo en werd regelmatig uitgescholden voor 'aardappel' en 'witte kaas'. Uit zelfbescherming verfde ze zwarte strepen door haar blonde haar.

Slechts 5% van de leerlingen op de school was Noors, deze meisjes verfden hun haar donkerder. Mari had altijd een broek en t-shirt aan, hoe warm het ook was.

Volgens de moeder van  Mari deden de leerkrachten niets uit angst om voor racist te worden uitgemaakt. (EBO)
11/05/10 11u41

Bron: Algemeen Dagblad

Update:

In 1967 gaf Hannah Arendt het volgende commentaar op de dwaze opvattingen over integratie in de VS van na de burgerrechtenbeweging: "Gemengd wonen is natuurlijk goed mogelijk en geheel pijnloos op een bepaald niveau van inkomen en onderwijs (…). Het probleem begint bij de lagere inkomensgroepen en dit is een zeer reëel probleem. Met andere woorden, degenen die de integratie prediken, zijn degenen die de prijs daarvoor hoeven noch willen betalen. En op de koop toe is het dat soort mensen dat met hun gestudeerde koppen neerkijkt op de arme achterlijke medeburger, vol van VOOROORDELEN."

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter