Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 September 2017

Tuesday, 18 May 2010 01:23

Minister Vanackere herdenkt holocaust in Yad Vashem

Written by 

JERUZALEM 17/05 (BELGA) = Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere heeft maandag namens België een bloemenkrans neergelegd bij Yad Vashem, het holocaustmuseum in Jeruzalem. Komende maand wordt in het museum een nieuwe Belgische 'Righteous Among the Nations' opgenomen, iemand die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verdienstelijk heeft gemaakt bij het redden van de Joodse bevolking.

Minister Vanackere bezocht eerst het graf van Theodor Herzl, de stichter van het zionisme en de grondlegger van Israël, en daarna Yad Vashem. Vanackere toonde zich bijzonder geïnteresseerd in de Belgische aspecten in het museum: de foto's van de Jodenvervolging in onze steden en de lijsten met gedeporteerden uit ons land.

"Wat zou ik zelf gedaan hebben tijdens de oorlog?", mijmerde de minister na afloop. "Zou ik even moedig zijn geweest als alle landgenoten die zich hebben opgeworpen om Joden te redden?" Na het bezoek aan Yad Vashem liet Steven Vanackere, met keppeltje, het eeuwig vuur ter herdenking van de holocaust opflakkeren.

Komende maand wordt in het museum een nieuwe Belgische naam bijgeschreven bij de Righteous Among the Nations, de lijst waarop namen als Raoul Wallenberg en Oskar Schindler figureren. "Gisele Van der Straten Waillet redde tijdens de Tweede Wereldoorlog verschillende Joden door ze te verbergen in haar landhuis", aldus Estee Yaari van het museum. "Op 10 juni wordt haar naam toegevoegd aan de beroemde lijst."

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter