Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday17 October 2017

Saturday, 26 November 2011 11:07

Belgische rating verlaagd: fasten your seatbelts!

Written by 

De financiële rocksterren van S&P hebben de Belgische rating éindelijk verlaagd. Niet alleen dat, maar de verwachtingen blijven negatief en niet zo'n beetje. Met +400 basispunten mogen we ons al aan de volgende verlaging verwachten. En waarom ook niet, België is nog geen BB waard, laat staan AA.

Maar dat weten we pas in Episode VI: Return of the Government, wanneer duidelijk wordt hoe beroerd we ervoor  staan. In de tussentijd zal België eindelijk eens wat internationale aandacht krijgen, dus  hou je vast, het wordt een wilde rit!

Als een uitsmijter, vergelijk deze grafieken eens. De rode is Dexia, de blauwe is Frankrijk en de groene zijn wij. Wat dit betekent is dat het Dexia-debacle nog steeds een weerslag op de kredietwaardigheid van België of Frankrijk moet krijgen. Als het Frankrijk wordt, dan krijgen zij een ratingverlaging. Maar dit was onlangs per ongeluk al gebeurd, en de reacties waren niet mals. Dat wordt hard onderhandelen als België de meubelen wil redden, maar laten we ons daar nu geen illusies over maken.

Tja, als je per se met de grote jongens wil spelen in de plaats van de regels te schrijven en wat er van je economie overblijft te redden...

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter