Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 September 2017

Monday, 28 November 2011 10:22

Napels: Casa Pound Italië, met 4.000 op straat tegen de uitverkoop van Italië

Written by 

 

Iannone: "we brengen deze strijd tegen de banken en de woeker naar alle pleinen in Italië."

Napels, 26 november. Ongeveer 4.000 militanten vulden vandaag het Carlo III plein te Napels, voor de nationale betoging van Casa Pound Italië tegen de banken, de woeker en de privatiseringen. Van Bolzano tot Palermo, Torino tot Sassari, een dertigtal bussen brachten hen naar de hoofdstad van de regio Campania, waar ze zich verenigden met een groot aantal Napolitanen om ‘nee’ te zeggen tegen de uitverkoop van Italië aan een technocratische regering, omschreven in de slogan van de betoging als ‘regering van vrijmetselaars’. Een betoging waaraan ook jongens uit Frankrijk, Duitsland en Rusland deelnamen, en die verliep zonder enig probleem: de manifestanten trokken rond het plein en riepen slogans zoals ‘inflatie, banken en woeker, jullie maffiapraktijken jagen ons geen angst aan’, ‘woeker en equitalia (soort CGKR, nvdr.), jullie zijn de kanker van Italië’, ‘scholen, gezondheidszorg, energie, weg met de privé, uit onze economie!’ ,’op het einde van de maand, weet je dat de huurkost je doodt, wij willen sociale gerechtigheid, een huis als eigendom.’

"Vandaag zijn wij hier om te antwoorden op de verwerpelijke aanvallen op de militanten van CPI Napoli, door de burgemeester van Napels maar ook door de politie," zei Gianluca Iannone op het einde van de betoging. Zoals we reeds toonden in Palermo en Bolzano, wanneer aan iemand van onze gemeenschap wordt geraakt, tonen wij met volle kracht dat zij niet alleen staan, wij toonden dit nu aan De Magistris (burgemeester van Napels, nvdr.). Hij eigende zich het recht toe om ons te beletten om onze mening te uiten! Maar vandaag zijn we hier ook om te protesteren tegen de staatsgreep die heeft plaatsgevonden in Italië. Met de regering Monti, zijn de mensen die de oorzaak zijn van onze torenhoge staatsschuld, aan de macht gekomen. Zij wensen geen kritiek..

"Dit was vandaag in Napels een grote overwinning voor ons," besloot Iannone. We hebben het verschil tussen beschaving en barbarij getoond, we toonden dat we een divers Italië zijn, een Italië dat niet kan accepteren dat het haar kinderen geen toekomst geeft. En hier eindigt het niet. Wij willen deze strijd tegen gelegaliseerde woeker en inflatie naar elke stad in Italië brengen. Omdat het moment om alles te herwinnen en te hernemen is aangebroken, te beginnen op de pleinen. Want OF we nemen onze toekomst in handen, OF er zal geen toekomst zijn.

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter