Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Wednesday, 30 November 2011 11:54

Reactie op VSV-actie tegen Dexia-bankrovers

Written by 

 

De VSV en de leiding van Voorpost worden betaald door het Vlaams Belang. Die organisaties worden dus gefinancierd door een partij. Dat is niets nieuws, maar eigenlijk is de VSV dan ook in handen van de partij om het systeem van vakbonden op een (weinig) verdoken manier te kunnen aanvallen. De anti-vakbond VSV onafhankelijk en neutraal noemen is dan ook een regelrechte leugen. De VSV is een partijsyndicaat, er is zelfs geen buffer tussen partij en syndicaat zoals dat bij andere vakbonden nog het geval is. In dit geval zijn de hoofdkwartieren van partij en vakbond in dezelfde lokalen gevestigd, een stalinistische structuur die je zelfs bij het ABVV niet meer tegenkomt.
 
En juist die mensen zeggen op te komen tegen de partijsyndicaten? Als zogezegde "solidaristen" wachten tot zij zich voor het karretje van een liberale partij als het VB kunnen spannen voor dergelijke acties, in plaats van zelf eens iets te doen, wat is dan hun geloofwaardigheid? De crisis is reeds sinds 2007 gaande, er was tijd genoeg, lijkt ons.Het enige wat de VSV beoogt is een dam op te werpen tegen de invloed van solidaristen die echt onafhankelijk zijn van een partij. En wij van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief zijn dat.

 

De VSV zegt dat hij samen met de door het VB betaalde Voorpostleiding zal protesteren tegen de Gemeentelijke Holding en haar politieke bestuursmaffia. Wat ons van het N-SA echter interesseert, is het volgende: hoeveel gemeenteraadsleden van het VB hebben voor de kapitaalsverhoging van de Holding in de verschillende gemeenten van het land gestemd tussen 2009 en 2010? Bij die verhoging van het kapitaal dat moest dienen om Dexia van vers geld te voorzien werd geld geleend bij, jawel, Dexia. Er werden superdividenden aan de gemeenten beloofd die totaal onrealistisch waren (+10% per jaar). 

Nu niet om te stellen dat die gemeenteraadsleden een partijstandpunt hadden om uit te dragen, iets wat op zich al mee in rekening mag worden genomen. Maar als de VSV dan toch beweert dat hij op zoek is naar mensen die verantwoordelijk zijn voor de lottomentaliteit bij de Gemeentelijke Holding, steek dan eerst eens de hand in eigen boezem en viseer dáár de vetbetaalde bestuursmandaten waar de politieke maffia zichzelf constant mee verwent. Bijvoorbeeld het voorzitterschap van commissies en andere snoepjes waar men zich rijkelijk mee bedient. Dus ja, ook het VB zit in de trog van de Belgische particratie te grabbelen. Als het VSV daar ooit tegen gaat demonstreren, dan zal het N-SA die oproep met plezier ondersteunen. Vakbondsleider Verreycken, hoe zit het tegenwoordig met uw positie binnen de partij? Laat ons dat vooral weten binnen deze context!

Tot dan bedanken wij ervoor om als VB-klonen op te treden voor partijbelangen.
 
Weg van de Wetstraat - Op naar de Volksstaat!

 


 

Bron: Voorpost (niet om het een of ander, maar op de VSV-site konden we hier niets van terugvinden, eigenaardig genoeg.)

Actie tegen Dexia-bankrovers

Klik hier om de foto in zijn origineel formaat weer te geven. Op woensdag 7 december heeft te Brussel de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering plaats van de Gemeentelijke Holding, de grootste aandeelhouder van Dexia.

Als overtuigde solidaristen hebben wij onze buik meer dan vol van het geknoei en gefoefel door vetbetaalde partijcreaturen als een Dehaene en aanverwanten, die België maar daarmee ook Vlaanderen de dieperik in sleuren.

Samen met de mensen van de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) voert Voorpost daarom ter plekke actie.

Zorg dat u erbij bent !

Wij komen samen om 14 uur aan het Albert Hall Complex op de Eudore Primezlaan 9 te Brussel.

Voor de militanten uit het Antwerpse: gezamenlijk vertrek om 13 uur aan Berchem-Kerk.

Wanneer?

07 december 2011

Waar?

Albert Hall Complex

Eudore Primezlaan 9

Brussel

Meer info via Luc Vermeulen of telefonisch op het nummer 0475 / 29 57 65.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter